Internacional

Amb llums i ombres

Grup H. El Madrid agafa moral després de superar el Dortmund en un partit en què l’equip blanc tampoc va acabar d’oferir una versió convincent i que va resoldre amb un gol de Lucas Vázquez a deu minuts del final

R. Madrid 3 B. DORTMUND 2

REAL MADRID:Keylor Navas, Nacho, Varane (Marco Asensio, 38’), Sergio Ramos, Theo, Lucas Vázquez, Kovacic (Ceballos, 58’), Casemiro, Isco (Marcos Llorente, 69’), Cristiano i Borja Mayoral.BORUSSIA DORTMUND:Bürki, Sokratis, Subotic, Schmelzer, Bartra (Toprak, 80’), Sahin (Weigl, 65’), Dahoud, Guerreiro, Pulisic, Kagawa (Iarmolenko, 92’) i Aubameyang.GOLS:1-0 (8’) Borja Mayoral. 2-0 (12’) Cristiano Ronaldo. 2-1 (43’) Aubameyang. 2-2 (48’) Aubameyang. 3-2 (81’) Lucas Vázquez.ÀRBITRE:Pavel Kralovec (txec). Groga a Bartra.

TOTTENHAM 3 APOEL 0

TOTTENHAM:Vorm, Aurier, Foyth, Davinson Sánchez, Rose (Walker-Peters, 70’), Winks, Sissoko, N’Koudou, Son (Dembélé, 65’), Alli (Sterling, 88’) i Llorente.APOEL:Nauzet, Vouros, Jesús Rueda, Carlao, Roberto Lago, Vinicius (Sallai, 46’), Nuno Morais, Zahis, Ebecilio, Aloneftis (De Camargo, 75’) i Poté (Antoniou, 81’).GOLS:1-0 (20’) Llorente. 2-0 (37’) Son. 3-0 (80’) N’Koudou.ÀRBITRE:Slavko Vincic (eslovè). Grogues a Rose, Aurier i Jesús Rueda.

El Real Madrid no aconsegueix fer cap partit rodó aquesta campanya. El conjunt dirigit per Zinedine Zidane, immers en una mar de dubtes per les prestacions mostrades, va agafar moral imposant-se al Borussia Dortmund (3-2), més pel resultat que no pas per la imatge, ja que va protagonitzar un duel molt irregular. Era un duel intranscendent per als blancs –no per al Dortmund, que es jugava la classificació per a l’Europa League i, tot i perdre, la va aconseguir–, que els havia de servir per recuperar sensacions, però no van fer una actuació sòlida ni convincent. L’equip madridista va combinar trams de partit bons, de domini i de bon futbol, amb desconnexions, amb moments en què el rival va ser superior, i els de Zidane no van tenir –en la línia de la temporada– continuïtat en el joc.

El duel va ser d’alts i baixos i, de fet, en el minut 12 el Madrid ja guanyava 2-0. Els de Zidane, amb Keylor Navas, Varane, Sergio Ramos, Casemiro, Isco i Cristiano Ronaldo a la gespa, tot i no jugar-se res, van començar de manera aclaparadora, tenint la pilota i arribant, i en la primera ocasió que van tenir Borja Mayoral va obrir la llauna. Tot seguit, Cristiano Ronaldo, que havia originat el primer, va fer el segon amb un gran xut des de fora de l’àrea. L’atacant portuguès va establir un nou rècord amb la seva diana, i es va convertir en el primer futbolista de la història a marcar en tots els partits de la fase de grups. L’equip blanc, amb l’avantatge, va deixar-se anar, el Dortmund es va motivar i abans del descans Aubameyang va empatar de cap. L’equip dirigit per Peter Bosz va continuar amb un ritme alt en el segon temps, i el davanter gabonès va tornar a marcar i va establir l’empat picant la pilota amb suavitat.

Aleshores els madridistes van tornar a agafar les regnes, impulsats per l’espurna de Ceballos, que va entrar i es va plantar a camp rival, mentre els borussers es limitaven a la pilotada llarga buscant Aubameyang i un punyent Pulisic. Va ser millor el Madrid en aquests últims compassos i va tenir premi amb una rematada de Lucas Vázquez que va donar la victòria als seus a deu minuts del final.

Lesió de Varane i pocs efectius a l’eix de la defensa

Zinedine Zidane es pot trobar amb un maldecap per a dissabte, quan juga contra el Sevilla al Santiago Bernabéu. I és que Varane va haver de ser substituït en el minut 38 per un problema muscular. El Madrid va assenyalar que el central tenia molèsties a la cama esquerra i que avui serà sotmès a proves. Si es confirma la lesió de Varane, el conjunt blanc podria enfrontar-se a l’equip andalús amb només un central disponible ja que Vallejo també arrossega molèsties i Sergio Ramos i Casemiro –que en alguna ocasió ha ocupat aquesta posició– estan sancionats.