1a divisió

Montella és l’escollit

1a divisió. El Sevilla es decanta per l’entrenador italià, destituït fa un mes del Milan, per encapçalar l’equip després d’acomiadar Eduardo Berizzo

El Sevilla ja té nou entrenador i ahir va anunciar que hi té un principi d’acord. L’escollit ha estat Vincenzo Montella, sense equip després de ser destituït del Milan, que es lligarà, si res no es torça, amb el club andalús fins al juny del 2019.

El preparador italià agafa el relleu d’Eduardo el Toto Berizzo, a qui el Sevilla va acomiadar la setmana passada “a causa de la mala marxa de l’equip”, tot i tenir el conjunt en una situació privilegiada. El preparador argentí, que sí que és cert que no havia aconseguit que l’equip fos regular en el seu joc i oferís un pla clar en la primera meitat de temporada que duia al capdavant, deixa el Sevilla viu a tot arreu: cinquè en la lliga a dos punts del quart classificat, a vuitens de la copa i a vuitens de la Champions League. Tot i això, la direcció esportiva del club hispalense va decidir que no era l’home adequat i va optar per canviar el rumb.

La maniobra, finalment, ha acabat amb Montella a la banqueta sevillista, tot i que no dirigirà l’equip fins demà. S’espera que l’entrenador signi avui el contracte amb el Sevilla, després que formalitzi la seva desvinculació total amb el Milan, del qual va ser destituït el mes passat. Montella, que va arribar al club rossonero el juny del 2016, no va poder fer carburar aquest curs un equip en què hi havia altes expectatives després d’una inversió d’uns 200 milions a l’estiu. Al quadre milanista, hi va arribar procedent de la Sampdoria, on va entrenar precisament jugadors que ara són al Sevilla, com ara Joaquín Correa i Luis Muriel.

El tècnic, de 43 anys, sempre ha treballat a Itàlia; els altres equips que ha orientat són el Fiorentina, el Catània i el Roma, on va començar en les categories inferiors, i com a jugador només va sortir una vegada del país transalpí, una fugaç i poc fructífera experiència en el Fulham anglès.

En espera de l’arribada de Montella, la plantilla del Sevilla va tornar ahir a entrenar-se, i va fer-ho sota les ordres de Luis García Tevenet, el tècnic del filial, amb l’ajuda de Carlos Marchena, assistent en el Sevilla C. En la sessió també va ser-hi present Enzo Maresca, exfutbolista italià que va passar pel Sevilla (2005-2009) i amb el qual va aixecar dues copes de la UEFA, una copa, una supercopa d’Espanya i una supercopa d’Europa.

EN ESPERA

El Sevilla ha d’esperar que Montella es desvinculi del Milan

CONEGUT AJUDANT

Enzo Maresca, exjugador del Sevilla, formarà part del nou cos tècnic

INEXPERT A FORA

El preparador, de 43 anys, no ha entrenat mai cap equip fora d’Itàlia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)