1a divisió

El regal de Reis més esperat

1a divisió. Recuperat d’un càncer testicular detectat ara fa un any i del qual va recaure el juny passat, Yeray Álvarez està a punt per tornar a una convocatòria

Yeray Álvarez trigarà a oblidar la data del 20 de desembre. Aquell dia, quan feia gairebé set mesos que no vestia la samarreta de l’Athletic, el defensa de Barakaldo va tornar a trepitjar un terreny de joc després d’haver superat un càncer testicular del qual va recaure el mes de juny passat. Que no fos en un compromís oficial –va formar part de l’equip sub-23 que participava en la International Premier League–, rai, per a un Yeray per al qual el més important va ser tornar a sentir-se futbolista. “Ha tornat amb bones sensacions i molt content. La seva reaparició és un pas important, però no té res a veure un partit d’aquest nivell amb un d’oficial”, remarcava Cuco Ziganda, conscient de la importància d’anar pas a pas en la reaparició del talentós central, de 22 anys. “Li ha anat bé físicament, però sobretot mentalment, per tornar a sentir-se jugador. Està seguint una evolució progressiva i així s’ha confirmat, però hem de tenir tranquil·litat”, va dir el preparador navarrès.

Exemple de sacrifici i de lluita, Yeray és cada cop més a prop de deixar enrere un any de patiment en què, després del dur revés que va comportar l’anunci de la recaiguda, va haver de treballar a l’ombra a base de caràcter però sota l’escalf d’un vestidor sempre lliurat a la seva persona. “La primera notícia és la més impactant, són moments durs en què et venen moltes coses al cap, però ja saps que estàs exposat que en alguna revisió et pugui arribar aquest cop”, rememorava Yeray fa un mes, reconeixent com va ser el dur procés de passar pel tractament de quimioteràpia al qual va haver de fer front. “És el pitjor moment: el cansament, els símptomes, la setmana posterior al tractament... Ara valoro molt més les coses que abans”, agraïa un Yeray sobrepassat per les incomptables mostres de suport dels seus companys de vestidor, recordant el gest que van tenir amb ell quan van decidir rapar-se el cap com a mostra de solidaritat. “Aquell moment va ser molt emotiu per a mi, no m’ho esperava; va ser quelcom molt gran dels meus companys.” Recuperant massa muscular i ritme de competició setmana rere setmana, el seu retorn a les convocatòries és cada cop més a prop. Coincidint amb el retorn de l’Athletic als entrenaments en el dia d’ahir, la presència de Yeray en el derbi del 6 de gener contra l’Alavés guanya cada cop més protagonisme a causa, en bona part, de l’absència per sanció d’Unai Núñez. Yeray torna a sentir-se futbolista.

LA FRASE

Ha tornat amb bones sensacions i molt content. La seva reaparició és un pas important
José Ángel ‘Cuco’ Ziganda
entrenador de l’athletic

LA DADA

6
mesos
i 27 dies ha necessitat Yeray per tornar a jugar, després de recaure del càncer que li van diagnosticar fa un any.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)