1a divisió

Una lliga molt llarga

1a divisió. El Real Madrid torna a protagonitzar un partit anodí, mostrant-se com un equip desdibuixat, i el Llevant acaba empatant en el minut 89 al seu feu. El conjunt blanc podria quedar avui a 21 punts del Barça

LLEVANT 2 R. MADRID 2

LLEVANT:Oier, Coke, Postigo, Lukic, Luna, Doukouré, Lerma (Roger Martí, 68’), Róber Pier, Ivi (Pazzini, 77’), Morales i Boateng (Jason, 60’).REAL MADRID:Keylor Navas, Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kroos (Lucas Vázquez, 90’), Modric, Bale (Isco, 66’), Cristiano Ronaldo (Marco Asensio, 82’) i Benzema.GOLS:0-1 (11’) Sergio Ramos. 1-1 (42’) Boateng. 1-2 (81’) Isco. 2-2 (89’) Pazzini.ÀRBITRE:Melero López (col·legi andalús). Targetes grogues a Ivi, Doukouré, Coke, Sergio Ramos, Varane i Marco Asensio.

Zinedine Zidane explicava abans del partit d’ahir que creia que la lliga no estava sentenciada, però els esdeveniments li treuen la raó. I és que ja no només per la distància que separa el Real Madrid del lideratge –avui podria ser de 21 punts si el Barça guanya l’Espanyol–, sinó per la imatge, per com juga el seu equip, és impensable que pugui acabar disputant-se el campionat, en el remot supòsit que els tres equips que té davant seu tinguessin una davallada històrica. El conjunt blanc va tornar a palesar ahir al Ciutat de València que està ficat en un pou del qual li serà molt difícil sortir. Res li funciona, ni en defensa, ni en atac, ni en l’aspecte col·lectiu, ni en l’individual. L’equip dirigit per Zidane és ara mateix una ombra del de l’any passat i, fora de la copa i encara amb una lliga que se li farà llarguíssima, no sembla que els vuitens de la Champions League contra el PSG, que són d’aquí a deu dies, li vinguin en el millor moment.

I això que no va estar lluny de la victòria, l’equip madridista; se li va escapar en el minut 89 amb un gol de l’acabat d’arribar a València Giampaolo Pazzini, però tot i això, el partit dels blancs va tornar a deixar molt a desitjar. L’inici, no obstant, va ser prometedor, amb uns actius Benzema i Marcelo, dos futbolistes en hores baixes, que van liderar els millors minuts del Madrid, a camp rival, sotmetent un Llevant tancat al darrere esperant per sortir al contraatac. Va ser aleshores quan els de Zidane van avançar-se, a la sortida d’un córner centrar per Kroos i rematat per Sergio Ramos, una recepta que ha donat molt a l’equip blanc i que ahir es va repetir per primera vegada aquest curs, ja que el capità madridista va estrenar-se com a golejador en la lliga.

Com sol passar, la bona estona dels blancs no va tenir continuïtat i tot va fallar. La pressió ja era a destemps, la defensa no sabia on aturar-se, les possessions no eren llargues i el Llevant va anar creixent i va veure com podia fer mal: amb pilotes a l’esquena de la línia defensiva. Així va arribar l’empat abans del descans, amb una acció en què Morales, amb camp per córrer, va quedar sol davant de Keylor, que va guanyar-li la partida, però el rebuig del porter va anar a peus de Boateng, que no va perdonar.

I després, ja res va tornar a ser igual. En el segon acte, el Llevant es va deixar anar, i, sempre endreçat prop de la seva àrea i mitjançant transicions ràpides, va inquietar un Madrid incapaç de generar situacions de gol. Van canviar els blancs amb l’entrada d’Isco, substituït per un apagat Bale, que com Cristiano Ronaldo, protagonista una altra vegada d’una pèssima actuació, va acabar el matx a la banqueta. Amb el mitjapunta andalús a la gespa, els blancs van guanyar el punt de clarividència a tres quarts que els faltava i les ocasions es van succeir, fins que el mateix Isco, a passada de Benzema, va marcar de nou per als visitants.

El gol de Pazzini

Només faltaven deu minuts per al final, quan Isco va fer l’1 a 2, però ni així el Madrid va saber lligar els tres punts i li van tremolar les cames quan el Llevant, un equip que encadena deu jornades sense vèncer, es va abocar a l’atac. Primer, Roger Martí va vorejar l’empat amb un clamorós cop de cap a l’àrea petita que va anar fora, i, al final, Pazzini, un dels reforços d’hivern, un ariet italià clàssic, avesat a fer gols com xurros, va aparèixer en el seu debut. Il Pazzo, de 33 anys, va recollir una passada a l’espai de Jason, amb la defensa blanca una altra vegada molt mal col·locada, i va definir per donar un empat gloriós als granota i per enfonsar encara més el Madrid.