1a divisió

El protagonista

Yeray Álvarez

Un triomf esperançador

Coincidint amb el Dia Internacional Contra el Càncer, Yeray Álvarez va tornar a disputar un partit oficial un any després d’haver superat un càncer testicular

“Tornar a jugar en un dia tan significatiu és la demostració que te’n pots sortir. Estic molt content”, va afirmar el defensa de Barakaldo

“És l’alegriade la jornada. Sabem tot el que ha passat i com ha treballat”, diu Ziganda

Diumenge, a Montilivi, Yeray escrivia la darrera pàgina d’una nova història de superació personal, de solidaritat i de lluita contra el càncer. En una tarda per oblidar en l’aspecte col·lectiu per part de l’Athletic, la millor notícia va arribar a través del defensa de Barakaldo, plenament recuperat d’un càncer testicular detectat ara fa un any i del qual va recaure el juny passat. Un triomf que, a banda de suposar un nou raig d’esperança per a tots aquells que diàriament lliuren la seva batalla particular contra una de les grans xacres de la humanitat, va tenir un valor especial en tractar-se del Dia Internacional Contra el Càncer. “Tornar a jugar en un dia tan significatiu com avui és la demostració que te’n pots sortir. Ja no només futbolísticament, això també m’ha fet créixer en l’aspecte personal, estic molt content de poder tornar a trepitjar un terreny de joc. Els meus companys i tota la gent que conec m’han dit que això és un pas endavant”, reconeixia a beIN un emotiu Yeray, titular 259 dies després de disputar el seu darrer partit oficial, el 21 de maig passat.

Un missatge que, donada la transcendència del moment, el mateix futbolista va voler estendre poc després amb un missatge dirigit als seus seguidors a les xarxes socials. “Feliç per haver tornat a jugar un partit oficial després de vuit llargs mesos d’espera. Potser no ha estat el millor partit tant personal com col·lectiu, però a part del futbol hi ha l’afecte que m’ha ofert tota la gent i que m’agradaria que oferissin a tota aquesta gent que viu aquesta situació en un dia com avui. Gràcies, aupa Athletic.”

Més madur en el pla professional i personal, Yeray va ser una de les grans sorpreses en l’onze titular d’un Athletic que, per primer cop aquest curs, va sortir a la gespa de Montilivi amb una defensa de tres centrals i dos carrilers, acompanyant una rereguarda inèdita amb el debut del nouvingut Íñigo Martínez i del jove lateral del planter Andoni López. “Evidentment, la derrota és dolorosa, però la notícia és Yeray. És l’alegria de la jornada. Sabem el que ha passat i com ha treballat per recuperar-se. Vaig veure’l bé I va aguantar”, va destacar Cuco Ziganda. “Amb el que he passat res se’m fa llarg. Ara tan sols vull gaudir amb els meus companys i tractar d’ajudar tant com sigui possible”, expressava Yeray, tot un exemple de lluita i sacrifici que no pot esperar el moment de tornar a jugar a San Mamés.

Les dades
259
dies
després, Yeray va tornar a ser titular en un partit oficial defensant la samarreta de l’Athletic.
10
anys
compleix el defensa de Barakaldo des de la seva arribada a les categories inferiors de l’entitat d’Ibaigane.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)