1a divisió

Una aposta de risc

1a divisió. El Deportivo s’aferra a Clarence Seedorf, un líder com a futbolista però amb poca experiència a les banquetes, que es converteix en l’entrenador del conjunt blanc-i-blau fins a final de temporada

El Deportivo ja té nou inquilí a la banqueta. El club gallec va anunciar-lo ahir, Clarence Seedorf (Paramaribo, Surinam, 1 d’abril del 1976), una aposta de risc, en tractar-se d’un entrenador amb escassa experiència, i que és l’enèsim cop de volant de l’entitat corunyesa pel que fa a tècnics en els darrers temps. I és que Seedorf és el setè preparador que té el Dépor en els últims quatre anys, i aterra per rellevar Cristóbal Parralo, a qui el president, Tino Fernández, havia fet costat públicament abans de l’últim partit al feu de la Real Sociedad i a qui va acabar destituint poc després d’endur-se una mà de gols d’Anoeta.

Feia poc més de tres mesos que Cristóbal havia substituït Pepe Mel, també destituït pels mals resultats. “Aquest equip necessita reforçar-se i millorar en lideratge, carisma, i només ens vam plantejar candidats que fossin líders. Necessitem creure, adrenalina i lideratge”, va explicar ahir el president en la presentació de Seedorf, justificant-ne l’elecció. El nou preparador blanc-i-blau troba un equip deprimit, en llocs de descens, que ja fa set jornades que no guanya, que és el més golejat de la lliga –51 gols– i que està sent incapaç, de moment, d’activar la seva prometedora davantera –Lucas Pérez, Adrián i Andone–. “M’agrada agafar la patata calenta”, va començar dient el flamant tècnic, que signa fins a final de curs. “És fàcil entrar en un lloc on les coses ja funcionen. Soc aquí perquè puc oferir coses importants al club i el club, a mi”, va explicar.

Seedorf, migcampista descomunal que va exhibir un gran talent durant la dècada dels 90 i del 2000 a l’Ajax, la Sampdoria, l’Inter, el Real Madrid, el Milan, el Botafogo i a la selecció holandesa, posseïdor de cinc Champions League, ofereix dubtes pel seu mínim bagatge com a tècnic en l’elit, nul en la lliga espanyola. “S’ha de creure en la gent jove, en la nova generació. Zidane és un exemple. Potser tenia menys experiència que jo quan va començar al Madrid i mira el que ha fet”, va manifestar Seedorf, que va iniciar el seu, fins al moment, opac camí a les banquetes al Milan, al qual va dirigir 22 partits el 2014, i que va continuar al Shenzhen, de la segona divisió xinesa, al qual va dirigir en 14 duels. La primera prova de foc per a Seedorf serà dilluns a Riazor contra el Betis. Amb 16 jornades al davant i a tres punts de la salvació, el Dépor s’aferra a ell.

LES FRASES

M’agrada agafar la patata calenta. És fàcil entrar en un lloc on tot funciona. Soc aquí perquè puc oferir coses importants al club
Zidane potser tenia menys experiència que jo quan va començar al Madrid i mira el que ha fet
Clarence Seedorf
TÈCNIC DEL DEPORTIVO
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)