Internacional

Futbol internacional

El factor Mbappé

Tot i els entrebancs experimentats en les darreres setmanes, el davanter arribarà en condicions a l’eliminatòria de Champions contra el Real Madrid

Ara a les files del PSG, el jove futbolista continua la seva imparable projecció. “S’assembla a mi”, assegura Ronaldo Nazario

“El primer copque m’hi vaig enfrontar em va impactar. Ara acabarà d’explotar”, diu Ivan Balliu, jugador del Metz

Amb només 19 anys, Kylian Mbappé (París, 20 de desembre del 1998) ja és un dels millors jugadors del planeta. Mig any estratosfèric amb el Mònaco el curs passat va ser suficient perquè el món s’adonés que aquella criatura que acabava de fer la majoria d’edat era un escollit del futbol, i després d’un intens estiu en què molts dels grans d’Europa van mostrar interès per aconseguir els seus serveis, finalment va acabar al París Saint-Germain.

Allà, dirigit per Unai Emery, juntament amb Neymar i Cavani, forma un dels tridents més temibles del Vell Continent, amb el qual apunta directament cap a una cita; els vuitens de final de la de Champions contra el Madrid. “Sabem que hi ha altres partits i que els hem de guanyar tots, però evidentment que pensem en el Madrid. Ens ho juguem a doble partit i és l’eliminatòria perfecta per poder fer coses grans”, va explicar dimarts Mbappé, després del matx de copa al feu del Sochaux (1-4) en què va disputar els noranta minuts i en el que va suposar el seu primer partit complet després de la lesió que el va aturar a mitjan de gener. I és que la tornada a la competició del futbolista un cop recuperat tampoc ha estat com s’havia previst, ja que el dia que va reaparèixer va ser expulsat, posteriorment sancionat, fet que va provocar que es perdés minuts de joc amb què es comptava per a la seva posada a punt. Tot i això, Mbappé arribarà en condicions al compromís europeu que encetarà dimecres que ve al Santiago Bernabéu.

El davanter és un fix per a Emery. “És un privilegi tenir-lo aquí a París. Jo des de la banqueta, el disfruto. Té una personalitat tremenda, feia temps que no veia una personalitat així “, va assegurar en una entrevista a beIN el preparador del conjunt parisenc, que situa el davanter a la banda dreta. “Deschamps el va posar amb França per primera vegada a la dreta i vaig dir: «Mare meva!» Té unes cames... agafa la pilota i sap que té capacitat de desbordament com una cosa natural, ho sent perquè té les condicions i molta personalitat per fer-ho”, va manifestar Emery sobre un futbolista que ha fet quinze gols en totes les competicions i que al PSG continua la seva imparable projecció. “El primer cop que m’hi vaig enfrontar em va impactar”, revel·la a aquest diari Ivan Balliu, defensa del Metz. “El vaig veure un jugador molt tècnic, i físicament molt fort i molt ràpid. Em va impressionar”, diu Balliu, que s’hi ha hagut de veure les cares en diverses ocasions en el campionat francès. “És molt complet: és molt intel·ligent, juga fàcil, té un contra un i és molt veloç. Ara, amb jugadors al costat com Neymar i Verratti acabarà d’explotar”, completa el lateral nascut a Caldes de Malavella i internacional per Albània.

Precisament amb Neymar ha fet molt bona relació i el brasiler li fa de padrí. “Crec que és un nen d’or. Té totes les qualitat per convertir-se en un dels jugadors més importants del món del futbol. Soc un gran defensor seu i l’ajudaré. Espero poder fer per ell el que Messi va fer per mi al Barça”, va explicar Ney. Ningú és capaç de no rendir-se a Mbappé, ni el mateix Ronaldo Nazario, amb qui el comparen, i que va ser categòric: “S’assembla a mi en la manera de jugar.” El PSG disposa d’un factor potentíssim per aspirar al somni de la Champions League.

Investigació al PSG

D’altra banda, la UEFA va ordenar una auditoria independent dels contractes de patrocini que el club parisenc té amb entitats qatarianes, dins del marc de la investigació per determinar si compleix les normes del fair play financer oberta arran dels fitxatges de Neymar (222 milions) i Mbappé (préstec amb una opció de compra de 180 milions d’euros). Segons va indicar ahir L’Équipe, aquesta auditoria podria avaluar a la baixa aquests contractes, la qual cosa obligaria el club presidit per Nasser Al-Khelaïfi a buscar una quantitat superior als 75 milions d’euros inicialment demandats per equilibrar els seus comptes.

Les dades
19
anys
té Kylian Mbappé, nascut el 20 de desembre del 1998 a París. L’atacant francès va debutar en la Ligue 1 amb la samarreta del Mònaco amb 16 anys i 347 dies.
15
gols
acumula el jove futbolista aquesta temporada en totes les competicions. En la lliga 9, en la Champions 4 i en la copa de França 2.
18
milions
d’euros bruts cobra anualment el francès, segons va indicar ‘L’Équipe’. El mateix rotatiu va informar a l’estiu que el traspàs del jugador, del Mònaco al club parisenc, consisteix en un préstec amb una opció de compra de 180 milions d’euros.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)