1a divisió

El VAR comença a agafar forma

1a divisió. La FEF i la Lliga anuncien la implantació del videoarbitratge per al curs vinent i confirmen l’inici del procés de formació dels àrbitres

El videoarbitratge (VAR) en la lliga comença a agafar forma. Després que el novembre passat la Lliga i la FEF ja anunciessin la implementació d’aquest sistema per al curs que ve (2018/19), ahir totes dues organitzacions van tornar-ho a anunciar de forma conjunta, en un comunicat en què, a més, van confirmar l’inici del procés de formació dels àrbitres per engegar el sistema. Les dues organitzacions van designar l’equip de treball, que estarà format per Carlos Velasco Carballo –exàrbitre que exerceix d’instructor de VAR per a la FIFA i que serà el director del projecte i instructor arbitral–, Sergio Sánchez Castañer –director tecnològic i de televisió– i Carlos Clos Gómez –també exàrbitre, que es farà càrrec de la instrucció arbitral.

La Lliga i la FEF també van explicar que el Centre de Videooperacions (VOR) estarà situat a Las Rozas, la ciutat esportiva de la FEF, i el proveïdor tecnològic serà Mediapro, una empresa “amb àmplia experiència prèvia en el desenvolupament del VAR en altres competicions internacionals”, segons van indicar en la nota. D’altra banda, els costos generats per la posada en marxa i desenvolupament del projecte aniran a càrrec de la Lliga.

“Hi haurà més equitat”

Javier Tebas, president de la Lliga, va opinar ahir sobre l’aterratge del videoarbitratge en la primera categoria del futbol estatal. “Suposa una major equitat per als resultats esportius”, va assegurar el dirigent, que va dir que a segona divisió s’implantarà el curs 2019/20.

Infantino, premiat pel suport al VAR

El president de la FIFA va ser premiat ahir al Web Sport Congress de Barcelona pel seu suport al VAR. Gianni Infantino va defensar la seva aposta per la tecnologia en el futbol. “No pot ser que tothom vegi un error a la televisió i l’àrbitre no”, va expressar el dirigent del màxim organisme del futbol mundial, que, a més, va negar que la utilització del videoarbitratge repercuteixi tant durant un partit. “Es perd un minut en cada revisió, és una cosa que val la pena”, va manifestar Infantino, que hi va afegir que l’índex d’encert del sistema és superior al 90%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)