1a divisió

Bale truca a la porta

Primera divisió. L’atacant gal·lès, autor d’un doblet contra Las Palmas, va liderar el còmode triomf d’un Madrid que ja té els cinc sentits posats en el duel europeu contra la Juve

LAS PALMAS 0 real MADRID 3

LAS PALMAS:Chichizola, Aguirregaray, Gálvez, Ximo Navarro, Míchel Macedo (Jairo, 46’), Vicente Gómez (Erik Expósito, 46)’, Javi Castellano, Momo (Ezekiel, 85’), Aquilani, Halilovic i Jonathan Calleri.REAL MADRID:Keylor Navas, Theo Hernández, Varane, Vallejo, Nacho (Achraf, 28’), Casemiro (Marcos Llorente, 61’), Modric (Kovacic, 61’), Asensio, Bale, Lucas Vázquez i Benzema.GOLS:0-1 (26’) Bale. 0-2 (38’) Benzema (p.). 0-3 (51’) Bale (p.).ÀRBITRE:González Fuertes (col·legi asturià). Grogues a Momo, Gálvez i Ximo Navarro.

La temporada entra en el moment més decisiu, i Zidane n’és molt conscient. Més pendent del transcendental compromís europeu contra la Juve de dimarts que del tràmit que suposava la visita d’ahir a l’estadi de Gran Canària, el preparador marsellès continua mantenint l’estratègia del curs passat a l’hora de protegir i dosificar els seus homes més importants, especialment en el cas de Cristiano Ronaldo. Absent el portuguès i sense la meitat dels titulars habituals, el Real Madrid va resoldre sense gaires dificultats la visita al feu de Las Palmas, que, tot i mostrar-se voluntariós, no va tenir un discurs futbolístic prou sòlid al qual aferrar-se per salvar-se d’un descens cada cop més a tocar. Amb la soga al coll per les urgències que li imposa la seva situació a la taula –a set punts de la salvació– i conscient de la imperiosa necessitat de puntuar, el conjunt dirigit per Paco Jémez va sortir a totes des del xiulet inicial. Inquietant la porteria de Keylor amb dues rematades des de la frontal, de Calleri i Halilovic, i amb un xut defectuós de Momo a l’interior de l’àrea, els locals van ser capaços de competir fins a l’acció del 0-1, de Bale, poc abans del minut 30. L’atacant gal·lès, màxim realitzador de la història del seu país després del hat-trick que va signar contra la Xina la setmana passada, va donar continuïtat al seu bon moment de forma anotant un doblet a Gran Canària.

Recollint una precisa pilota llarga de Modric i guanyant l’esquena de la defensa rival, Bale va superar sense oposició Chichizola amb una rematada encreuada al pal llarg. I fins aquí va arribar la fe dels locals, amb l’estat anímic sota mínims, i més després d’una absurda acció de Calleri que va suposar una pena màxima que Benzema es va encarregar de transformar poc abans del descans. El doble canvi introduït per Jémez coincidint amb el pas pels vestidors sembla que va sacsejar tímidament la moral de l’equip canari, però novament Bale –quatre dianes en les últimes quatre jornades– va tallar de soca-rel el tímid intent de reacció local provocant una nova pena màxima que el mateix gal·lès es va encarregar de convertir. Torí i la Champions ja esperen el Madrid.

LES FRASES

Un partit mai és fàcil. Estic content per l’actuació de Bale. Ja veurem si dimarts juga a Torí
Zinedine Zidane
entrenador del real madrid
Si no guanyem contra el Llevant, les probabilitats d’estar a segona el curs que ve són altes
Paco Jémez
entrenador de las palmas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)