Internacional

Bundesliga

La societat ‘Robbery’

Junts a l’equip bavarès des de fa nou anys, el duo format per Robben i Ribéry segueix vigent i, amb el francès renovat, el club confia ara en la resposta positiva de l’holandès per segellar-ne la continuïtat

“Robben s’entrena com un jugador de 25 anys i a Ribéry gairebé se l’ha de frenar”, diu Heynckes

Les cavalcades i els eslàloms d’un per la banda dreta, i els driblatges i les passades de l’altre, per l’esquerra, són el leitmotiv del Bayern en l’última dècada. Arjen Robben (Bedum, Holanda, 23 de gener del 1984) i Franck Ribéry (Boulogne-sur-Mer, França, 7 d’abril del 1983), formen una societat que ja és llegenda al club bavarès i malgrat que el temps passa i que darrerament les prestacions ofertes han estat més intermitents, segueix vigent.

A cama canviada, Robbery, com es va batejar aquest duo que ja fa nou anys que és a Munic, continua causant estralls i tot fa indicar que ho seguiran fent, contra pronòstic. I és que fa cosa d’un mes, semblava que cap dels dos seguiria al Bayern. Tant Robben, com Ribéry acabaven contracte aquest mes de juny, i aquella imatge de Jupp Heynckes al camp de l’Augsburg, després d’aconseguir el títol de lliga en què va agafar els dos jugadors per separat i els va dirigir cap a l’afició bavaresa desplaçada a l’estadi perquè els ovacionés, evocava el comiat. Però no. Almenys per a Ribéry, que aquesta setmana va ampliar contracte per un any més, fins al juny del 2019. “Soc molt feliç. Fa molt temps que soc al Bayern i sempre he dit que vull acabar la meva carrera aquí. Munic s’ha convertit per a mi i la meva família en casa nostra i estic molt orgullós de vestir la samarreta del Bayern”, va explicar el francès, a Baviera des del 2007. Dos anys més tard, l’estiu del 2009, hi va aterrar Robben, de qui el Bayern espera ara la resposta que permeti segellar la continuïtat de Robbery. L’holandès medita la decisió. “Quan arribes a una edat i saps que el final s’apropa, prendre la decisió correcta és cada cop més difícil”, va assegurar recentment.

El club bavarès, doncs, confia a poder seguir tenint la seva fórmula un curs més. Tots dos han acabat sent importants per a Heynckes, que en els partits clau del curs ha apostat per ells. De fet, en la semifinal de la Champions League contra el Real Madrid, Ribéry va ser un dels millors i més destacats jugadors del conjunt muniquès; a Robben, una lesió muscular en els primers compassos de l’anada el va apartar de l’eliminatòria. Només els problemes musculars, una creu del jugador durant tota la seva carrera, han pogut frenar l’holandès de 34 anys, que ha estat titular en 28 dels 34 partits que ha disputat aquesta campanya en la qual ha marcat 7 dianes. Per la seva banda, el francès, de 35 anys, va estar aturat per una dolença al genoll que el va tenir prop de dos mesos fora, però quan ha estat en condicions, també ha jugat i ha estat titular en 25 dels 32 partits que ha participat en els quals ha marcat sis dianes. “Robben s’entrena com un jugador de 25 anys i a Ribéry gairebé se l’ha de frenar, de la intensitat amb què treballa”, explica Heynckes dels dos veterans.

Dos líders al vestidor, al Bayern han ofert el seu millor futbol, han aixecat títols, han vist passar entrenadors–Jürgen Klinsmann, Louis van Gaal, Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, Jupp Heynckes i el següent és Niko Kovac– i també han protagonitzat alguna polèmica. Sonada va ser la multa el 2012 que el club va imposar a Ribéry per agredir Robben en el descans d’un partit. L’incident no va tenir més transcendència i, l’any següent, la parella va ser fonamental en la major fita que han assolit com a jugadors de l’equip bavarès, el triplet del 2013, certificat amb la Champions guanyada en la final contra el Borussia Dortmund amb un gol postrem de Robben, assistit per Ribéry. En espera de la renovació del factor de l’equació que falta, Robbery és patrimoni del Bayern.

34
anys
té Robben, al Bayern des del 2009.
35
anys
té Ribéry, al Bayern des del 2007.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)