Champions

ANTONI MORA

CAP DELS SERVEIS MÈDICS DEL GIRONA FC

“Si Karius tenia una commoció, el canvi era de llibre”

L’hospital de Massachusetts va tractar el porter del Liverpool Loris Karius cinc dies després de la final de Champions i va emetre un comunicat amb la conclusió que el porter va jugar amb una commoció cerebral després del cop de colze de Sergio Ramos al cap. Es pot determinar això més de 100 hores després?
Conec l’hospital i també els doctors Zafonte y Herget. Estem parlant d’un dels centres més reconeguts dels Estats Units, amb un extraordinari servei de neurologia. D’entrada, la credibilitat és màxima.
L’acció es va produir en la segona part, encara amb 0-0. Després van venir els errors de Karius en el primer i el tercer gol del Madrid. Els doctors parlen de “disfunció especial visual” que és possible que li “afectés el rendiment”. Com ho interpreta?
Vaig veure el partit i l’acció. Hi ha un cop de Ramos i el porter cau a terra. La commoció només és un traumatisme cranioencefàlic lleu. I el primer que ha de fer el metge és avaluar, tot i que desconec si les assistències van arribar a entrar. Quan passa això, s’han de valorar la resposta ocular, la resposta motora i la resposta verbal. En l’escala de Glasgow, la puntuació 15 és la normalitat. Si es detecta que hi ha una pèrdua momentània de consciència o que no està al 100%, el canvi és de llibre.
A vostè li ha passat aquest curs amb Stuani... I el canvi no va ser immediat
Va rebre el cop poc abans del descans i el vam substituir a la mitja part. Quan el vam valorar a la banda va respondre bé a tot, però quan es va reintegrar al camp el vam veure perdut i que no feia els moviments habituals. Al descans el discurs ja era confús i tenia mal de cap.
Al final, amb Karius, estem parlant d’un tema lleu..
Sí. Segur que li van fer una ressonància magnètica cerebral, uns potencials evocats visuals i un electroencefalograma, a més d’una exploració neurològica completa. Però aquell dia l’havien de canviar.
Problema mèdic, doncs?
Totalment. Els metges podem sumar i restar, i els del Liverpool van restar. No només amb Karius, sinó també amb Salah. El van canviar quan hauria pogut jugar amb una infiltració i amb un kinesiotape. Estem parlant de la final de la Champions!
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)