Més futbol

Guardiola: “Cal una base social més gran per fer la República”

Futbol. L’entrenador català va ser entrevistat en el programa ‘Preguntes Freqüents’ i va assegurar que mai no tornarà a entrenar el Barça

Pep Guardiola considera que hi ha d’haver una gran majoria per anar cap a la independència i la república catalana. “Amb un 50 per cent no n’hi ha prou”, va dir al programa Preguntes Freqüents, de TV3, ahir dissabte a la nit. Segons l’entrenador del Manchester City, el procés no ha estat una derrota: “Hem anat a un lloc on no havíem anat mai, potser la segona vegada no es cometran errors. Per guanyar una lliga necessites temps”. Guardiola va insistir a mostrar el seu rebuig a l’empresonament dels consellers i els presidents d’Òmnium i l’ANC i va defensar la llibertat de mostrar el llaç groc com a mostra de solidaritat. “És transversal. No va en contra de ningú. Només demana la llibertat de gent acusada a 30 anys de presó per pujar a un cotxe, en una manifestació improvisada. Costa molt d’entendre. Ens pot passar a tots. Això és el que més em dol: veure gent a la presó o exiliada. Res podrà tornar a la normalitat fins que no se solucioni”.

David Fernández és l’ídol polític de Guardiola: “No entenc per què va marxar. És un paio molt preparat que no havia d’haver marxat. És massa bo, està massa preparat”. Ciudadanos, segons ell, hauria d’haver estat present la presa de possessió del president Quim Torra, com va fer Artur Mas quan no va ser president tot i guanyar les eleccions. No li sembla bé que es xiuli l’himne d’Espanya ni que es retirin samarretes grogues d’un estadi, i sobre les paraules de Rafa Nadal demanant eleccions, considera que hi té tot el dret, com en el seu dia Piqué o Xavi, quan van demanar el referèndum.

En parlar del Barça i la situació política a Catalunya, Guardiola va subratllar la indiscutible relació entre el club i el país. “Durant el franquisme podies anar al Camp Nou i parlar català. Li sembla poc? És un club de futbol i el que ha de fer és guanyar partits i títols, i no tots els barcelonistes són independentistes, però la identificació del Barça amb el país i amb la llegua és innegable”, va dir. En aquest sentit, va considerar que “no hauria passat res” si el Barça-Las Palmas de l’1 d’octubre no s’hagués jugat, tot i entendre la difícil situació de la directiva del Barça. “El president Laporta tenia un tall més catalanista, Rosell era més moderat i Bartomeu es troba entre les dues aigües”, va comentar en parlar dels tres últims presidents barcelonistes.

Sobre la possibilitat de tornar a entrenar el Barça, va ser categòric: “No. Com a entrenador s’ha acabat, perquè no sóc el mateix. Ni la mirada del Barça cap a mi no és la mateixa”. Guardiola va afegir, sobre aquest assumpte, que: “el 2008 teníem una edat fantàstica, en Tito i jo ens menjàvem el món, teníem uns futbolistes increïbles, un president jove i desacomplexat, hi havia el Txiki, una generació de jugadors brutals i el millor del món (Messi). Els astres es van ajuntar”. Preguntat per si algun dia es veu com a president del FC Barcelona, també va donar una resposta negativa: “Jo sóc entrenador i sóc bo en això, no puc ser-ho en tot. Quan acabi la meva vida a les banquetes em veureu jugant a golf”.

Pep Guardiola va assegurar també que no serà mai seleccionador estatal -”perquè mai no m’ho oferiran”-, que com Leo Messi no hi haurà mai cap altre futbolista - “és únic i, si no li agrada alguna cosa, ho diu en el camp”- i que Yaya Touré no va dir la veritat en les dures declaracions que va fer contra ell - “és mentida i ho sap, vam estar junts dos anys i mai no m’ho va dir a la cara”-.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)