Internacional

El ‘centenari’ Suárez no fa presoners

Grup A. Una solitària diana del davanter a la sortida d’un córner permet a l’Uruguai certificar l’accés als vuitens de final i envia a casa l’Aràbia Saudita

Hi ha fets que, ocasionalment, marquen la vida d’un home. I l’esport, en aquest cas, no n’és cap excepció. Persona humil i fidel als seus hàbits, Luis Suárez no oblidarà la tarda que va viure ahir sobre la gespa del Rostov Arena. Amb l’Aràbia Saudita com a rival, el 9 de l’Uruguai no va poder tenir una millor jornada el dia que complia 100 partits vestint la samarreta celeste. Erràtic i criticat a parts iguals a causa del seu irregular debut en el primer partit contra Egipte, en què va desaprofitar tres clares ocasions de gol, Suárez va erigir-se ahir en el gran protagonista del triomf per la mínima del combinat de Tabárez. “Paciència. De les poques coses que hem assolit en la selecció, ell sempre hi ha tingut un paper fonamental”, reivindicava el mateix seleccionador hores abans de disputar-se el duel.

Un gest de màxim suport i confiança de qui va fer-lo debutar ara fa onze anys, al qual Suárez va respondre marcant l’únic gol del partit, certificant així la classificació matemàtica de l’Uruguai per als vuitens de final. Màxim golejador històric del país sud-americà amb 52 dianes i primer jugador que veu porteria en tres mundials, Suárez es va convertir ahir, als seus 31 anys, en el sisè futbolista en la història del país que assoleix els cent partits jugats com a internacional, quedant darrere tan sols de Maxi Pereira, Godín, Forlán, el Cebolla Rodríguez i Cavani. Una fita a l’abast de pocs que el davanter charrúa va celebrar de la millor de les maneres.

L’estratègia i poc més

Amb la confiança dels tres punts sumats en la jornada inaugural, la posada en escena de l’Uruguai no feia presagiar una primera part gens vistosa, tot al contrari. Amb poques ocasions i menys ritme, la celeste només va ser capaç d’imposar la seva major superioritat novament en una acció a pilota aturada, tal com ja va passar en la seva estrena a terres russes. Així, una greu errada del porter rival en l’intent de rebutjar un servei de cantonada servit per César Sánchez va permetre a Suárez caçar la pilota, i a plaer i amb la porteria buida va fer l’1-0 definitiu.

Amb inferioritat en el marcador, l’Aràbia Saudita de Pizzi va intentar reaccionar tímidament, però la seva falta d’idees en els metres finals va acabar condemnant-la a una prematura eliminació que podria deixar Juan Antonio Pizzi amb les hores comptades després de les duríssimes crítiques rebudes de la federació del país.

Amb Egipte i l’Aràbia Saudita sense possibilitats de classificar-se en l’última jornada, l’amfitriona, Rússia, i l’Uruguai es disputaran la primera plaça del grup A dilluns vinent.

LES FRASES

L’únic que em va sorprendre va ser el baix nivell que vam tenir durant molts minuts
Óscar W. Tabárez
seleccionador de l’uruguai
No vam ser capaços de generar ocasions per guanyar el partit. El gol d’ells va ser fortuït
Juan Antonio Pizzi
seleccionador de l’aràbia s.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)