Internacional

Drama ‘albiceleste’

L’Argentina cau golejada contra Croàcia (0-3) i es queda a les portes de l’eliminació

L’equip de Sampaoli es va ensorrar amb el 0-1, que va arribar en una greu errada de Willy Caballero

Ni el més pessimista dels argentins, en un dels seus pitjors malsons, hauria imaginat que la seva estimada selecció podria patir contra Croàcia un correctiu tan sever, la certificació que l’equip de Jorge Sampaoli només és una caricatura d’aquell que alguns encara imaginaven renaixent de les cendres per erigir-se en un dels favorits a guanyar el mundial. I és que el que estava sent una actuació força digna de l’albiceleste es va convertir en un desgavell per una errada puntual de Caballero, un gol en contra que, tot i faltar encara gairebé tota la segona meitat, va enviar l’Argentina a un pou sense fons, un conjunt incapaç de reaccionar, fins a ser atropellada per una Croàcia amb molt d’ofici.

Com es preveia en les hores prèvies, Sampaoli va dur a terme diversos canvis en l’equip respecte als onze escollits que van jugar contra Islàndia, que van ser les entrades de Mercado, Acuña i Enzo Pérez per Rojo, Di María i Biglia. El tècnic, a més, va anar més enllà, ja que va tornar a la defensa de tres, per mirar d’igualar forces al centre del camp, el punt fort de Croàcia. I val a dir que l’aposta li va sortir força bé, ja que l’Argentina, tot i faltar-li qualitat, va aconseguir el control, malgrat que l’enorme trànsit pel centre del camp va perjudicar Messi, massa envoltat per poder entrar en joc amb continuïtat. Sense laterals i amb dos carrilers llargs, el problema per a l’albiceleste van ser les bandes, i fruit d’aquest desajust va arribar la primera ocasió del partit, per a Perisic, que en va tenir prou amb un pilotada del porter i una diagonal per quedar-se sol. El seu xut creuat, però, el va enviar Caballero a córner amb una gran intervenció (5’). Tot i així, l’ensurt només va ser un miratge, ja que a partir d’aquest moment el pes ofensiu va ser per a l’Argentina, que en el minut 18 va estar a punt de fer l’1-0, en una passada picada d’Enzo Pérez que Messi no va rematar per poc. Poc després, ho va intentar Acuña, en una centrada enverinada que va picar al travesser. I en el minut 30 l’equip de Sampaoli va tenir la seva millor oportunitat, en una errada de comunicació de Subasic amb la seva defensa que va acabar amb la pilota a peus d’Enzo Pérez, i amb la porteria buida. Inexplicablement, el migcampista va xutar a fora.

Una errada definitiva

El guió del partit es va mantenir en l’inici del segon temps, i en el minut 52 Agüero va estar a punt de marcar, però va xutar centrat. I just en l’acció següent se’n va anar tot en orris per als interessos argentins, en una passada errònia de Caballero, massa bombada, que Rebic va aprofitar per fer el 0-1 amb una volea. Encara quedava moltíssim, i l’Argentina només necessitava l’empat per continuar depenent d’ella mateixa, però amb el 0-1 va entrar en un atac de nervis i va desaparèixer, buscant el gol amb desesperació i fent un munt de faltes innecessàries. L’única ocasió dels de Sampaoli va arribar en un rampell d’Higuaín, que des de la línia de fons va fer una centrada que Meza va rematar al cos de Subasic (64’). En aquells moments, però, el domini de la situació ja era totalment de Croàcia, que va escurçar l’espai entre línies i va esperar pacient per sortir al contraatac, conscient que el seu rival s’havia desordenat totalment. I així va ser, ja que en el minut 80, i després d’un parell d’intents sense resultat, Modric va agafar la pilota a la frontal de l’àrea, va fer dos driblatges i va engaltar un xut sec que va superar Caballero. El 0-2, és clar, encara va empitjor la situació per a l’Argentina, que poc després va veure com Rakitic estavellava un llançament de falta teledirigit a l’escaire (86’). Finalment, el migcampista blaugrana va rebre el seu premi, i en el temps de descompte, en un contraatac en què tres jugadors croats es van quedar tot sols, va marcar el 0-3, per acabar d’enfonsar l’Argentina en una crisi de conseqüències impredictibles.

Tot i el dur correctiu rebut, la selecció de Jorge Sampaoli encara no està matemàticament eliminada, malgrat que depèn del que passi avui en el partit en que s’enfrontaran Nigèria i Islàndia. Amb tot, la golejada rebuda en els últims minuts encara va empitjorar la situació, ja que en el cas d’un empat a punts amb Islàndia, els argentins difícilment tindran el goal average a favor. El drama que es va intuir durant totes les eliminatòries de classificació ja és un fet.

MAL PARTIT DE MESSI

El 10, molt ben cobert pel centre del camp croat, pràcticament no va entrar en joc

RAKITIC, LA CARA

El blaugrana va estavellar un xut de falta a l’escaire i en el temps afegit va fer el 0-3
Vull demanar disculpes a la gent. Estic molt dolgut per la derrota. Segurament no he llegit bé el partit. La culpa no és de Caballero
No estem trobant el millor equip per acompanyar Messi. Ens ha costat moltíssim fer-li arribar pilotes des del darrere
Messi és increïble, però ell sol no ho pot fer tot. Necessita ajuda de tot l’equip. Nosaltres intentarem guanyar Islàndia en el proper partit
Luka Modric
Capità de croàcia
Pressentíem que seria un partit per créixer, i no ha estat així. La derrota ens allunya de la classificació
Jorge Sampaoli
seleccionador d’argentina
Necessitem un miracle. Ara toca esperar el partit d’Islàndia, entrenar-nos bé i guanyar Nigèria
Sergio Agüero
davanter dE L’argentina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)