Internacional

Croàcia fa història

Mundial de Rússia. Perisic i Mandzukic remunten el gol de Trippier i classifiquen els balcànics per a la primera final de la seva història, que jugaran contra França

Croàcia fa història i es classifica per primer cop per a la final d’un mundial després de superar Anglaterra per 2 a 1 a la pròrroga en un partit que perdien en el minut 5. Rakitic, Modric, Mandzukic, Perisic i companyia buscaran diumenge donar la sorpresa contra la gran favorita, França, i convertir-se en inoblidables. Després de superar a la tanda de penals a Dinamarca i a Rússia a vuitens i quarts de final respectivament, els croats n’han tingut prou amb els 30 minuts addicionals per desfer-se de l’Anglaterra més esperançada dels últims anys.

Els pross veien la possibilitat de tornar a una final 52 anys després de l’última amb moltes ganes i han anat per feina. Trippier ha obert la llauna amb un xut de falta espectacular, des de la frontal, i que Subasic no ha pogut aturar tot i l’estirada. En el minut 5, doncs, els pross ja manaven en el marcador, però Croàcia tenia clar que el partit tot just havia començat. L’equip de Southgate no abaixava els braços, i Maguire hauria pogut ampliar l’avantatge amb un rematada que ha sortit fregant el pal. Tot i tenir alguna oportunitat, Croàcia no s’acabava de trobar còmode sobre la gespa, i ha notat les dues pròrrogues que ha hagut de jugar fins arribar a les semifinals. Harry Kane, avui més erràtic que mai, i Jesse Lingard, un dels més perillosos, han estat a prop de batre Subasic, però no han estat encertats.

Després de la represa, Anglaterra ha tingut dues clares ocasions de dos dels seus homes més perilloses. Primer, Lingard amb un xut des de la frontal, i després Kane, que no ha arribat a rematar una pilota centrada per Trippier. Però la selecció croata no s’ha rendit, i Perisic ha empatat gràcies a una gran centrada de Vrsaljko en la primera errada de la defensa anglesa. El mateix Perisic ha enviat una pilota al pal poc després, en uns moments de rauxa dels balcànics, que han anat de menys a més. En el 82’, Mandzukic ho ha intentat però Pickford ha evitat el gol en dos temps. Croàcia no volia tornar-se-la a jugar a la pròrroga i encara menys als penals, i s’ha posat les piles gràcies al gol de l’empat. En el temps afegit, Kane ha rematat malament una falta xutada per Trippier que hauria evitat la pròrroga.

Ja en la pròrroga, les homes de Southgate han estat millors en la primera part, i Vrsaliko ha evitat, de cap, un gol que ja es cantava a Londres i arreu en una rematada de Stones, però en la segona, Mario Mandzukic ha aprofitat una errada defensiva dels anglesos per fer el 2-1 i fer història.