Internacional

Premier League

Com l’anell al dit

Prometedor en els seus inicis i batejat com ‘el Messi dels Alps’, Xherdan Shaquiri, de 26 anys, té una altra oportunitat al Liverpool després de fracassar al Bayern i a l’Inter i acabar a segona amb l’Stoke

“Penso que encaixaré en aquest equip”, diu l’atacant suís d’origen kosovar

“Té els requisits obligatoris per jugar al nostre equip”, assegura Klopp

“Aquest és el lloc perfecte per a mi.” Xherdan Shaqiri (Gjilani, Kosova, 1991) ho torna a provar en un gran, al Liverpool, on enceta una nova etapa, una nova oportunitat per demostrar que és futbolista per a un equip que aspira a tot. I és que Shaqiri, de 26 anys, fa la sensació d’haver-se quedat a mitges, de no haver mostrat encara tot el seu potencial; enlloc ha ofert amb continuïtat el rendiment que les seves condicions fan entreveure. Atacant de banda, esquerrà, ràpid, hàbil i amb bon peu, no ha trobat l’ecosistema idoni.

Va marxar del Basilea amb 20 anys, com una promesa, per anar al Bayern, però del club bavarès en va marxar dos cursos i mig després. L’internacional suís d’origen kosovar es va cansar de viure a l’ombra de Ribéry i de Robben i va deixar Munic per Milà, on va enrolar-se a l’Inter, on tampoc li va anar bé. No es va adaptar bé al futbol italià, amb mitja temporada de neroazzurro en va tenir prou i va apostar aleshores per la Premier League: va fitxar per l’Stoke City. Un pas enrere pel que fa a les ambicions de club, però una ocasió daurada per tenir minuts i trobar la seva millor versió, aquella que va fer que al seu dia fos batejat com el Messi dels Alps. Tot i això, el seu pas per Stoke-on-Trent va estar marcat per la irregularitat en les tres campanyes que va jugar-hi i en l’última no va poder impedir que l’equip acabés baixant a segona divisió, en un any de frustracions. “Sento que fins i tot un Ronaldinho podria fer poc en aquest equip. Me n’havia d’haver adonat que és una mica diferent quan tens jugadors com Ribéry i Thiago al Bayern o Icardi i Kovacic a l’Inter. Aquí a l’Stoke no puc exercir gaire influència, simplement perquè hi ha falta de qualitat al meu voltant”, va arribar a dir Shaqiri en unes incendiàries declaracions.

Ara al Liverpool no tindrà excuses. Després d’un mundial que l’ha revitalitzat, aterra a un dels millors equips de la Premier, subcampió d’Europa i que posseeix un estil que casa amb el seu futbol. Jürgen Klopp, un entrenador expert a detectar talents que funcionen en el seu engranatge, ho té clar. “Té velocitat i habilitat, i la quantitat correcta d’arrogància que s’ha de tenir en un camp de futbol per ser valent, demanar la pilota i influir en el joc. Per jugar amb nosaltres són requisits obligatoris”, explica el tècnic alemany, que opina que és un jugador que li anirà com l’anell al dit en el seu futbol vertiginós. “Penso que encaixaré en aquest equip”, coincideix Shaqiri. “Klopp ha estat molt important perquè vingués. M’encanta el seu futbol, com juguen i com entrena els seus equips”, diu Shaqiri, que té el repte de ser important en el conjunt del trident de Mané, Firmino i Salah –precisament qui el va rellevar al Basilea–. “Conec la lliga i soc un jugador que vol millorar i aquest és el lloc perfecte per fer-ho i ajudar l’equip a guanyar títols”, sentencia Shaqiri, davant del seu moment.

Les dades
13
milions
d’euros ha pagat el Liverpool a l’Stoke City per aconseguir els serveis de Shaqiri.
23
Dorsal
que lluirà l’atacant amb la samarreta ‘red’, el mateix que porta quan juga amb Suïssa.
3
mundials
ha disputat el futbolista de 26 anys, que en el darrer, a Rússia, va protagonitzar una gran actuació.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)