Internacional

Premier League

La defensa de Benítez

El 19% de possessió acumulat pel Newcastle en la derrota a casa contra el Chelsea en l’última jornada ha fet parlar a Anglaterra. “Has de conduir el cotxe que tens”, diu el tècnic

A més, entre setmana, els ‘magpies’ van ser eliminats de la copa de la lliga i demà visiten el Manchester City

L’etiqueta d’entrenador defensiu perseguirà Rafa Benítez durant tota la vida. “Diuen que soc defensiu”, ha lamentat diverses vegades al llarg de la seva carrera el preparador madrileny, que ha intentat de mil i una maneres treure’s de sobre aquesta marca. Tot i això, aquesta setmana a Anglaterra, aquest corrent ha tornat a emergir amb força després del partit que el seu equip, el Newcastle, va protagonitzar contra el Chelsea diumenge en l’última jornada de lliga, en què va sortir derrotat (1-2) i va registrar només un 19% de possessió de la pilota al seu estadi, Saint James’ Park. Els magpies van estar a punt d’aconseguir un punt, ja que el duel va decidir-se en el minut 87, però això no ha silenciat els crítics. “No compro aquestes tàctiques. A casa no. Aquestes estadístiques de possessió són vergonyoses. Si ets jugador del Newcastle t’has de avergonyir perquè saps que pots donar més”, va assegurar Jamie Redknapp, exfutbolista anglès ara comentarista als mitjans anglesos. “Fora de casa hauria estat més acceptable, però si ets jugador, penso que prefereixes perdre 3-0 tenint alguna ocasió que perdre d’aquesta manera”, hi va afegir un altre exjugador, l’escocès Graeme Souness, també comentarista de referència al país britànic.

“Has de conduir el cotxe que tens”, va explicar Benítez per justificar el plantejament i intentar, per enèsima vegada, fer canviar d’opinió els qui el titllen de conservador. “Quan era al Liverpool vam guanyar el Madrid 4-0, érem ofensius. I quan era al Nàpols també ho érem, i atacàvem tota l’estona. Hauria jugat amb cinc davanters si hagués pogut. Ara soc al Newcastle i haig de gestionar el que tinc”, va indicar. “Recordo fa temps que en un partit el Barça va tenir més del 80% de la possessió de la pilota contra el Celtic i va acabar perdent. La possessió només és per a la televisió, per a les estadístiques, no significa res. Tu has de fer el que has de fer per maximitzar el que tens. Tothom té les seves armes”, va dir l’entrenador, de 58 anys. “Contra el Chelsea, havíem de ser compactes; potser això els hauria portat a fer errades que ens haurien donat possibilitats”, va rematar el tècnic, que va rebre el suport d’un dels seus futbolistes, Salomón Rondón. “Quan jugues contra equips així, has d’intentar no concedir gols”, va expressar el davanter.

Tot indica, doncs, que Benítez no canviarà el criticat plantejament i proposarà alguna cosa similar aquest dissabte, dia en què el Newcastle visita el Manchester City. Un desplaçament difícil per als magpies, que no passen un bon moment ja que després de tres jornades disputades encara no han guanyat, només sumen un punt, i, a més, aquest dimecres van ser eliminats de la copa de la lliga a mans del Nottingham, de segona divisió. Més llenya al foc en un escenari per si mateix ja calent, amb una part de l’afició en contra del propietari, Mike Ashley, que no ha volgut invertir en el mercat de fitxatges i no ha completat la plantilla amb els reforços que Benítez havia demanat.

Les dades
10
Posició
en la qual va acabar el Newcastle la temporada passada –a onze punts de la zona de descens–, en la que va ser la primera campanya després de tornar a la Premier League, amb Rafa Benítez.
1
punt
ha obtingut el conjunt ‘geordie’ en la lliga després de tres jornades disputades. En la primera jornada va perdre (1-2) contra el Tottenham, en la segona va empatar (0-0) al feu del Cardiff i en la tercera, l’última, va ser derrotat (1-2) pel Chelsea.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)