Internacional

Pep Guardiola reclama un cop més la llibertat dels presos polítics

Futbol. Missatge de l’entrenador del City a pocs dies de l’11 de setembre

En un vídeo en anglès i en català, l’entrenador del City continua contribuint a la internacionalització del conflicte amb l’Estat espanyol. Pep Guardiola denuncia la injustícia de tenir dirigents polítics i de moviments socials empresonats per delictes que no han comès i en demana la llibertat, a pocs dies de la celebració de l’11 de setembre.

Guardiola al·ludeix als llaços grocs que portaven jugadors de golf, inclòs Tiger Woods, en suport a un altre jugador, Jarrod Lyle, que va interrompre un tractament contra la leucèmia perquè ja no li feia efecte i va morir el 8 d’agost. “Els jugadors van jugar i van dur el llaç groc per ser a prop d’en Jarrod i la seva família i van van demostrar la seva humanitat”, explica el tècnic català, que fa el paral·lelisme amb el cas català: “Milers de persones duen un llaç groc per demostrar la seva humanitat, perquè dones i homes són a la presó des de fa un any. Gent normal que només defensa idees i que és a la presó des de fa un any. Per a tots, avui, 11 de setembre, a tots els amics de Catalunya, els qui esteu aquí a Barcelona, moltes gràcies pel vostre suport.” El tècnic del City insta a difondre aquest missatge “per tot Europa i la resta del mòn”. “Que persones normals, pel simple fet de defensar les seves idees són a la presó. Tan de bo tota la gent pugui tornar a casa. Llibertat a la gent que és a la presó”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)