1a divisió

Alba, Busquets, Mariano, Granell i Gerard, candidats

7a Gala de les Estrelles. El migcampista de Badia buscarà repetir el guardó del 2012, així com la també blaugrana Alèxia, guanyadora els dos últims anys

La 7a gala del futbol català, que se celebrarà el 16 d’octubre, ja té els candidats que lluitaran per coronar-se com el millor esportista català de l’any en les diferents disciplines. En la llista, com és normal, hi ha una gran presència blaugrana, amb Sergio Busquets i Jordi Alba, en la categoria de millor jugador, i Alèxia Putellas, guardonada els dos últims cursos, i Aitana, en la femenina, però també s’hi ha volgut tenir en compte el gran any en l’apartat golejador de Gerard Moreno, l’estrena de Granell a primera i la consolidació en l’elit del premianenc Mariano. Berta Pujades i les campiones de lliga amb l’Atlético Andrea Pereira i Marta Corredera completen l’elenc femení.

A partir d’avui, federats, clubs i membres del jurat podran votar pels seus candidats, entre els quals també podran escollir el millor entrenador (Sergio Garcia, Rubi, Guardiola o Robert Martínez), el millor àrbitre i el futbolista més prometedor, un apartat amb un clar sabor de la Masia. Carles Aleñá, Sergi Gómez (ara al Dortmund), Jordi Mboula (Mònaco), Clàudia Pina i Laia Aleixandri (Atlético) es van formar tots al planter blaugrana; Maria Llompart, que enguany forma part de la primera plantilla de l’Espanyol i recentment proclamada campiona d’Europa sub-19, completa la llista. Jonathan Soriano recollirà el premi a màxim golejador català per cinquè any seguit, aquest cop compartit amb Mariano. I també es premiarà els millors del futbol sala.

FUTBOL Millor jugador
Jordi Alba Barça Sergio Busquets Barça Àlex Granell Girona Gerard Espanyol (ara al Vila-real) Mariano O. Lió (R. Madrid)
Millor jugadora
Alèxia Putellas Barça Aitana Bonmatí Barça Berta Pujades Espanyol Andrea Pereira At.Madrid ( Barça) Marta Corredera At. Madrid (Llevant)
Jugador projecció
Carles Aleñá Barça Sergi Gómez Barça (B. Dortmund) Jordi Mboula (Monaco)
Jugadora projecció
Maria Llompart Espanyol Clàudia Pina Barça Laia Aleixandri At. Madrid
Millor entrenador
Sergio González Valladolid Rubi Osca (Espanyol) Pep Guardiola Manchester City Robert Martínez Bèlgica
Millor àrbitre
David Medié 1a divisió Xavier Estrada 1a divisió Ainara Acevedo 1a divisió femenina
FUTBOL SALA
Millor jugador
Ädolfo Fernández Barça Marc Tolrà Barça (ara al Benfica) Dídac Plana Jaén (Barça)
Millor jugadora
Berta Velasco Penya Esplugues Marta De los Riscos Penya Esplugues Mariona Solá Femisport Palau
Millor entrenador
Javi Rodríguez Gyor (F. Marigliano) Andreu Plaza Barça Clàudia Pons Espanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)