Internacional

El Sevilla s’atura a Rússia

Europa League. El conjunt dirigit per Pablo Machín abaixa el nivell amb les rotacions i perd al feu del Krasnodar després de quatre victòries. El Betis guanya amb solvència i el Vila-real empata al minut 96

2 0 0 2 0 3

El Sevilla no va poder allargar el seu moment dolç. El conjunt orientat per Pablo Machín, després de quatre victòries consecutives en les quals havia assolit una mitjana de més de 4 gols a favor per partit, va caure a Rússia, al feu del Krasnodar (2-1), en un partit en què va abaixar el nivell ofert en els últims enfrontaments. Amb rotacions, en un onze en què no hi van ser puntals ofensius com André Silva, Ben Yedder i Franco Vázquez, que van acabar entrant, a l’equip sevillista li va costar ficar-se en el partit i des del principi va ser superat pel conjunt rus. Tot i això, després de dues pilotes estavellades al travesser pels locals i d’un primer temps de clar domini dels homes de Murad Musaev, el Sevilla es va trobar amb un gol, obra de Nolito, que va culminar una jugada assajada en un córner just abans del descans. Semblava que el pitjor havia passat per al conjunt andalús, que es va asserenar en la segona part, davant d’un rival menys enèrgic, però l’entrada de Mauricio Pereyra va tornar a canviar la cara al Krasnodar. L’uruguaià va empatar després d’una fantàstica jugada col·lectiva i quan s’arribava al final, Okriashvili, amb una efectiva tisora, va acabar tombant els sevillistes.

Golejada del Betis

El rival ciutadà dels sevillans sí que va guanyar i va confirmar que va pel bon camí en el seu retorn a Europa. El conjunt entrenat per Quique Setién va golejar (3-0) al Dudelange de Luxemburg, en un duel que va haver de mastegar molt tot i el resultat final. De fet, a deu minuts del final, els verd-i-blancs només guanyaven 1-0, i no va ser fins que el seu rival es va obrir una mica a la recerca de l’empat, que van poder sentenciar. I és que fins a aquest tram final el Dudelange no va moure’s del seu plantejament ultradefensiu, amb tots els jugadors permanentment per darrere de la pilota, a prop de l’àrea i amb les línies molt juntes, fet que va dificultar la feina al Betis. Els sevillans, acostumats a generar a través de la possessió, amb la qual se senten còmodes, van tenir dificultats davant d’un rival tan tancat i en el primer temps, tot i monopolitzar la pilota, només amb xuts des de fora de l’àrea va trobar la manera d’arribar a porteria. Va ser després del descans quan, a la sortida d’un córner, Sanabria va desembussar el xoc, avançant als andalusos, que amb dos contraatacs al final, un resolt per Lo Celso i l’altre per Tello, van certificar la victòria al Benito Villamarín.

Pel que fa al Vila-real, va rescatar un punt in extremis al camp de l’Spartak de Moscou (3-3) amb un gol de Cazorla de penal. L’equip dirigit per Javi Calleja guanyava 1-2 al minut 82, amb dianes de Toko Ekambi i Fornals, però va deixar-se remuntar i, finalment, va poder empatar mitjançant el migcampista asturià. Cazorla, després de superar una gravíssima lesió, va tornar a marcar dos anys i un mes més tard.

Triomfs d’Arsenal i Chelsea

Com en la primera jornada, els principals candidats al títol no van fallar i l’Arsenal (0-3) derrotant el Qarabag, el Chelsea (1-0) imposant-se al Videoton i el Milan (3-1) superant l’Olympiacòs van sumar el segon triomf.