Internacional

Calma tensa a Baviera

Bundesliga. Amb el suport de la cúpula i superada la crisi de resultats que va debilitar la seva figura al capdavant del Bayern, Niko Kovac torna a l’Allianz un mes després de la golejada que va desfermar-ho tot

Els principis de campanya tortuosos s’estan convertint en fenomen habitual en el Bayern. El curs passat va començar amb la destitució de Carlo Ancelotti de la banqueta del conjunt bavarès i el retorn de Jupp Heynckes com a relleu, i aquest, amb poc més de dos mesos de competició disputats, també es va engegar agitat. Els quatre partits sense guanyar que va encadenar el conjunt bavarès, amb la contundent derrota davant del Borussia M’gladbach (0-3) a l’Allianz Arena com a punt culminant del mal moment, van fer encendre les alarmes a Munic, però ara, un mes després, la calma, almenys des del punt de vista esportiu, sembla instal·lada de nou.

Només han passat 29 dies –molt de temps en futbol–, en què el Bayern ha canviat les quatre ensopegades per quatre victòries, suficients per silenciar el soroll entorn de la figura de l’entrenador, Niko Kovac. I és que el tècnic croat, exfutbolista del club i escollit per encapçalar el nou projecte, va ser el principal blanc de les crítiques durant el sotrac, que va arribar després d’un gran inici amb set victòries seguides. A Kovac, que havia completat una temporada d’èxit a la direcció de l’Eintracht de Frankfurt, amb el qual va guanyar la copa –precisament al Bayern a la final–, se li discutia, sobretot, un excés en la política de rotacions, que tenia a disgust diversos integrants del vestidor d’acord amb el que havien indicat diversos mitjans alemanys, que fins i tot van especular que la cúpula del club muniquès hauria pensat en noms com Arsène Wenger o Zinedine Zidane per substituir-lo.

I en aquest context, van aparèixer els màxims mandataris del club. “El defensaré fins a la mort”, va etzibar el president, Uli Hoeness. “Estic amb ell, poc importa el que passi en les properes setmanes”, va afegir. També l’altre home fort de l’entitat, Karl-Heinz Rummenigge, el president executiu, va tenir un gest reforçant l’entrenador, deixant-se veure amb ell en la tradicional visita que el club bavarès fa cada any a l’Oktoberfest, mentre que el director esportiu, Hasan Salihamidzic, va apel·lar a estar “tots junts de nou” i va manifestar que “toca treballar perquè la cosa torni a anar cap amunt”.

La polèmica

No van ser, però, aquestes les úniques accions dels dirigents durant la crisi, sinó que van anar un pas més enllà i van protagonitzar una roda de premsa surrealista que va portar –i continua portant– cua. Per sorpresa, van convocar els mitjans en una conferència en què van aparèixer tots tres –Hoeness, Rummenigge i Salihamidzic– i van malparlar de periodistes i analistes dels mitjans alemanys, per les “indignants” crítiques dirigides a diversos components de la plantilla del conjunt bavarès. “No ho tolerarem més”, va dir Rummenigge en una tensa aparició.

Malgrat tot, l’equip ha redreçat el rumb i de ser sisè a quatre punts del líder, el Dortmund, ha passat al segon lloc, a només dos dels grocs. “Estem de nou en el camí del triomf i volem continuar-hi”, va explicar Kovac, que compta per victòries els quatre últims enfrontaments de l’equip bavarès, encara que cap d’ells –tots a fora– assolit amb autoritat. “Després dels resultats que vam tenir no es pot esperar que ara de cop fem filigranes”, va justificar el tècnic, que torna aquesta tarda a un Allianz que té com a últim record la golejada rebuda del M’Gladbach, i on espera reivindicar-se i esvair qualsevol dubte que pugui quedar.

MALA RATXA

Després de quatre partits sense guanyar, Kovac va ser el principal blanc de la crítica

RUMB REDREÇAT

Un mes i quatre triomfs seguits més tard, el Bayern és ara a dos punts del lideratge

RETRETS A LA PREMSA

L’ambient està enrarit després d’una agitada compareixença de Hoeness i Rummenigge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)