Champions

La UEFA va tapar una infracció del ‘Fair Play’ financer del PSG i del Manchester City

Futbol. Segons Football Leaks, Planitini i Infantino van encobrir contractes pel valor de 1.800 milions d’euros als francesos, accions que infringeixen la norma financera

El Paris Saint-Germain i el Manchester City es van saltar el fair play financer i la UEFA els va encobrir. Això és el què s’extreu de les informacions que ha fet públiques el lloc web Mediapart, basat en els documents de Football Leaks.

Els informes, que han estat obtinguts pel diari alemany Der Spiegel i publicats pel seu soci francès de la xarxa de mitjans European Investigative Collaborations (EIC), expliquen que el PSG va rebre 1.800 milions d’euros “de manera fraudulenta” per tal d’incremental el seu pressupost a través de contractes ficticis de patrocini amb institucions de Qatar i, d’aquesta manera, incrementar els seus ingressos per equilibrar-ho amb les despeses i complir, per tant, amb la norma financera de la UEFA. Segons Football Leaks, aquesta estratègia va ser encoberta pels responsables de la UEFA, Michel Platini i Gianni Infantino, permeten la infrancció del fair play financer al qual estan sotmesos tots els equips que participin en competicions europees.

Per la seva banda, les informacions també apunten que el Manchester City també hauria evitat la sanció per incompliment del fair play financer gràcies a l’expresident de França Nicolas Sarkozy, amb vinculacions amb el PSG. Mediapart afirma que els anglesos haurien rebut ingressos irregulars per part dels accionistes d’Abi Dabhi mitjançant la intervenció de Sarkozy i el consentiment d’Infantino, llavors secretari general de la UEFA i actual president de la FIFA.

Football Leaks recorda que la UEFA va investigar el PSG el 2017 després de fitxar Neymar per 222 milions d’euros i aconseguir la cessió i posterior compra de Kylian Mbappé que va acabar costant 180 milions d’euros, però assegura que la va tancar per “raons polítiques”.

En 2014, els tant el PSC com el Manchester City van ser sancionats per la UEFA amb multes d’al voltant d’uns 60 milions d’euros per trencar el fair play financer, però en cap cas van ser expulsats de les competicions europees.

El PSG ho nega

En un comunicat, el PSG ha desmentit la informació de Footbal Leaks i ha afirmat que ha actuat “sempre dins del respecte absolut a les normes dictades per les institucions esportives” i assegura que “les xifres del contracte só conegudes per la UEFA i per tothom”. L’entitat francesa recorda que el club és “un dels més vigilats i controlat de la història” i que en els últims anys han mostrat als auditors “la informació completa sobre comptes i contractes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)