1a divisió

Contra la por i contra una bèstia negra

1a divisió. Instal·lat en la zona baixa de la taula i amb dificultats per jugar alliberat, l’Athletic visita un Atlético al qual només ha pogut guanyar un cop en 16 partits amb Simeone a la banqueta

Mai és un dia plàcid per visitar el cau del Cholo. Per a ningú. Però si algú canvia el semblant quan veu la cara de Diego Pablo Simeone és l’Athletic. I no és nou. Capaç de foradar la cama d’un emblema bilbaí com Julen Guerrero a les entranyes de l’antiga catedral, la rivalitat futbolística amb l’argentí sembla destinada a perpetuar-se. I Simeone encantat. Amb el seu posat serè a les rodes de premsa, on sembla tenir la mirada apagada i el discurs mesurat, el Cholo sap colpejar on més mal fa, amb els ulls plens de sang des de la seva àrea tècnica i la consciència en els resultats, els que li han donat la vida com a entrenador de l’Atlético i els que han atiat la seva rivalitat amb l’Athletic.

En el que hauria de ser una relació cordial entre dos clubs nascuts d’una mateixa arrel, l’Atlético fill d’aficionats de l’Athletic, viu Simeone, que aquesta tarda es torna a trobar amb un Athletic a qui no dona descans.

I ho necessiten els bascos, instal·lats en una dinàmica decadent que els empeny cap a les profunditats de la classificació i que sobretot coarta la llibertat dels seus futbolistes de per expressar el futbol que sol aplicar Eduardo Berizzo, que va desembarcar a Bilbao pregonant un equip “protagonista”. Va ser-ho en les primeres jornades, però se li va escapant entre els dits al Toto, que en les darreres jornades ha modificat el pla de ruta amb un mig del camp de marcada tendència obrera, amb San José, Dani García i Mikel Rico. “Però jugar amb por no ens traurà d’allà a baix. No és una situació còmoda”, ha reconegut aquesta setmana Markel Susaeta. Com tampoc mai és còmode per al conjunt zurigorri haver d’enfrontar-se a un Simeone que des de la seva arribada a la banqueta colchonera mai ha regalat res. Pesa en la memòria més amarga dels biscaïns la dolorosa derrota en la final de l’Europa League a Bucarest, però també un currículum incontestable: una sola victòria en 16 enfrontaments amb l’Atlético del Cholo, dels quals n’ha perdut 13. Una espina entravessada a la gola d’un Athletic en dificultats i que visita el Wanda Metropolitano amb Berizzo al centre de la diana. Però tampoc amb el seu compatriota i excompany de selecció Simeone tindrà concessions. Com ja va succeir l’any 2015, quan el Toto va telefonar personalment al Cholo per pregar-li que no li fitxés Augusto Fernández, el seu referent al Celta. Pocs dies després, el migcampista lluïa de colchonero.

Una víctima propícia

I si hi ha una relació estreta entre Simeone i l’Athletic, no ho és menys la que té el conjunt biscaí amb l’estrella de l’Atlético, Antoine Griezmann. Una història que parla de rivalitat dels seus dies a la Real Sociedad, del desig que sempre hi ha hagut al club d’Ibaigane de poder incorporar el potent futbolista francès, a qui considera del planter basc, però a poques hores d’un partit pesa sobretot la facilitat que ha tingut Grizi de veure porteria cada vegada que s’ha enfrontat a l’Athletic. Vuit gols en 16 partits, el rival a qui més gols ha fet el davanter nascut a Macon.

XIFRA

8
gols
en 16 enfrontaments ha fet Antoine Griezmann a l’Athletic, la seva víctima preferida
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)