Internacional

El Dortmund dobla l’aposta

Bundesliga. Marco Reus neutralitza fins a dues vegades els gols de Robert Lewandowski, i Paco Alcácer compareix puntual per decantar la balança del clàssic per als de la conca del Ruhr

El Borussia Dortmund no s’empetiteix en el cos a cos. Encara que el Bayern va buscar ahir el seu clàssic cop de puny damunt la taula, en l’intent desesperat per canviar la inèrcia de la Bundesliga i del seu estat d’ànim, els de la conca del Ruhr sempre van tenir una resposta a punt i van acabar guanyant el clàssic impulsats per una bona diana de Paco Alcácer, que ja acumula vuit gols en sis aparicions en el campionat alemany.

A l’escalf del mur groc, que va rebre el Bayern amb una pancarta de rebuig a la Superlliga europea, projecte del qual el club bavarès vol ser impulsor, el Dortmund va resistir a una primera meitat descafeïnada, en què va viure massa estona replegat al seu propi camp, en què el Bayern va poder exhibir la seva voluntat de dominar i en què sobretot Robert Lewandowski va foradar per primera vegada la porteria de Hitz amb una rematada de cap.

Però, tot i les dificultats inicials, el Borussia Dortmund va evidenciar que és un equip que desborda de confiança i va ser capaç d’aixecar-se fins a dues vegades. I sempre impulsat per un Marco Reus que primer va provocar un penal que ell mateix va materialitzar i que, tot seguit, just després que Lewandowski tornés a avançar el Bayern des de l’àrea petita, després d’una acció d’orfebreria entre Kimmich i Gnabry, va tornar a igualar el partit amb una gran rematada al pal llarg que va eludir l’estirada del gegant Neuer.

El Dortmund va resistir a la tempesta muniquesa, va elevar el nivell d’agressivitat després de la represa, es va entregar a l’efectivitat de Paco Alcácer i va acabar d’arrodonir una tarda que confirma que aquesta pot ser una temporada idònia per arrabassar el títol a l’etern tirà de Baviera.

El punta valencià, que és el reflex del moment de forma del seu equip, va rebre una pilota a l’espai de Jadon Sancho, va mirar Neuer als ulls, i amb una definició plena de suavitat va completar una victòria que abaixa una mica més el cap d’un Bayern que va poder replicar per última vegada amb Lewandowski. Aquest cop, però, la rematada d’esperó del polonès va quedar inhabilitada per fora de joc i és el Dortmund el que somriu.

LA DADA

8
gols
en 6 partits de Bundesliga acumula Paco Alcácer. El Dortmund ja ha decidit fitxar-lo.

Pléa manté el rumb del Gladbach

El Borussia Mönchengladbach no afluixa. El conjunt de Dieter Hecking manté el ritme dels candidats al títol i ahir va tombar un Werder Bremen de més a menys en la temporada gràcies a una actuació portentosa d’Alassane Pléa, gran aposta del club per a aquesta temporada i que ahir va aconseguir el seu primer hat-trick a la Bundesliga. El francès acumula vuit gols en onze partits amb els poltres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)