1a divisió

Aitor Elizegui, nou president de l’Athletic per menys de cent vots

1a divisió. En una jornada electoral en què va participar el 46% del cens, l’empresari hoteler supera el candidat continuista, Alberto Uribe Echevarria, per 9.264 vots a 9.179

L’empresari hoteler Aitor Elizegui serà el 32è president de l’Athletic Club, després d’imposar-se a les urnes al candidat continuista, Alberto Uribe Echevarria, després d’un ajustadíssim resultat de 9.264 vots a 9.179. Només 85 vots van separar, doncs, els dos aspirants a la presidència de l’entitat basca.

Durant dotze hores, entre les nou del matí i les nou de la nit d’ahir, els 41.354 socis de l’entitat blanc-i-vermella van poder exercir el seu vot a les 24 urnes instal·lades al Palau d’Ibaigane. Finalment hi van participar 19.340 socis, el 46% del total del cens, una quantitat significativament inferior al 62% de la darrera convocatòria electoral a l’Athletic Club, l’any 2011.

Uribe Echevarria es va imposar en el vot per correu (186 a 81). Després, però, les urnes van donar la victòria al seu oponent, que serà el màxim mandatari de l’Athletic Club durant els propers quatre anys. La proclamació d’Elizegui es va retardar, segons algunes fonts, perquè el candidat continuista hauria impugnat una de les taules, fet que va obligar a recomptar més de 800 vots. Es tractaria, exactament, de la taula número 22, en la qual havia guanyat Aitor Elizegi per una gran diferència. Segons sembla, s’hauria perdut l’acta i l’equip d’Uribe Echevarria pretenia anul·lar-la, fet que no va ser confirmat pel candidat perdedor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)