1a divisió

Idees sense continuïtat

1a divisió. Tot i seguir amb la política de captació de joves, el Madrid ha estat incapaç de consolidar apostes, amb Theo Hernández, Llorente, Odegaard, Vallejo i Ceballos en suspens

Aparentment, Florentino Pérez tenia un pla. “Volem assentar noves bases de present i de futur, apostar pel talent jove que marcarà el futbol durant la pròxima dècada”, va argumentar el president del Real Madrid ara fa un any. I, de fet, amb les arribades de Takefusa Kubo i de Rodrygo Goes, no sembla que les idees del mandatari s’hagin modificat. Però apostar va més enllà de posar una signatura en un paper i de moment el pla de rumb de Florentino es perd entre els passadissos d’un Santiago Bernabéu que observa com s’exhaureix una generació que ha donat tres Champions League i com des de l’estructura de futbol no s’acaben de trobar nous incentius per a un relleu generacional. Amb alguna excepció, com ara el cas de Raphaël Varane, pel qual Zidane va apostar quan tenia 18 anys i s’ha acabat consolidant, o el més qüestionable de Marco Asensio, que ha donat rèdits irregulars i que ara estarà diversos mesos de baixa, el tècnic del Real Madrid, assenyalat després de l’estripada estival contra l’Atlético als Estats Units, ha estat incapaç de fer germinar tot un gros de futbolistes per qui Florentino va apostar amb aparent convicció. I per a alguns dels quals, aquesta oportunitat ja no arribarà mai. És el cas de Marcos Llorente, jugador en què els blancs van posar força èmfasi després del seu pas per l’Alavés i a qui el marsellès mai s’ha acabat de creure. Tant és així que el club ha acceptat un traspàs a l’Atlético amb les conseqüències que podria comportar un bon rendiment del migcampista madrileny, que a Vitòria va coincidir amb un Theo Hernández pel qual es va arriscar un conflicte amb els colchoneros, pagant la seva clàusula de rescissió perquè se’l considerava el relleu natural de Marcelo. Aquest estiu, ha estat venut al Milan després de tan sols 23 partits vestit de blanc.

Per a d’altres, encara hi ha esperança, però molt deteriorada després de veure les dificultats per entrar en un equip força acomodat. Martin Odegaard, a qui el club va acceptar pagar 100.000 euros setmanals de fitxa, deambula de cessió en cessió: la temporada vinent serà a la Real Sociedad, en espera de la seva veritable eclosió. Jesús Vallejo, incapaç d’agafar la roda de Sergio Ramos i Varane, viurà un any de rodatge al Wolverhampton, i sobretot Dani Ceballos, talent latent durant les seves incursions a la selecció espanyola sub-21, intentarà volar a la Premier League amb la samarreta de l’Arsenal. “Zidane feia el que fos abans que posar-me a mi, canviava el sistema i apostava per altres futbolistes...”, es queixava el migcampista andalús, víctima d’un embús en la política d’un Florentino Pérez que no acaba de trobar tota la sintonia amb Zidane.

PROTAGONISTES

Volem assentar les bases del present i del futur amb el talent jove que ha de regnar en els pròxims anys
Florentino Pérez
juny del 2018
Zidane canviava el sistema per posar altres futbolistes abans que apostar per mi
Dani Ceballos
8 de setembre del 2018 a Radio marca

L’adeu de Bale es refreda segons la BBC i Sky Sports

L’estada de Gareth Bale al Real Madrid semblava vista per a sentència després de les declaracions de Zinedine Zidane en què exclamava que com més aviat sortís, millor, i que el seu representant, Jonathan Barnett, negociés amb el Jiangsu Suning xinès un salari encara superior al que percep al Real Madrid, que encara amb tres anys de contracte signats amb el gal·lès hauria accedit a deixar-lo sortir lliure. Però segons la informació tant de la BBC com de Sky Sports, dos mitjans de referència a la Gran Bretanya, l’acord perquè Bale desembarqui a l’Àsia s’hauria refredat notablement, fet que posaria en suspens el futur de l’extrem de Cardiff, de difícil solució per l’alta fitxa que percep. A més, en cas de voler reprendre la negociació i que la Xina sigui l’únic destí viable econòmicament, ara tant el Real Madrid com el representant del futbolista haurien de treballar contra rellotge, ja que el mercat al gegant asiàtic tanca dimecres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)