Internacional

El Liverpool fa camí amb consentiment del VAR

Premier. El conjunt d’Anfield recorre a la contundència i amplia a 9 l’avantatge sobre un Manchester City que reclama dues mans d’Alexander-Arnold dins l’àrea

Vibrant, a l’alçada del que el món havia imaginat d’un dels xocs d’estils i conviccions més latents ara mateixa al planeta, el Liverpool i el Manchester City es van batre a pit descobert a l’arena d’Anfield. Cadascun amb les seves idees, però només amb la sang vermella del conjunt de Jürgen Klopp tenyint la tarda i pràcticament la Premier League.

Incontestable a les àrees, devastador amb espais, tirà en cada errada del City i amb el vistiplau del videoarbitratge, de criteri dispar en el futbol anglès, el Liverpool va fer una nova queixalada en el camí cap al seu somni més anhelat: conquerir la seva primera Premier League, una lliga després de tres dècades de desert.

Quan el partit estava per desprecintar-se, amb la balança encara equilibrada, els detalls van somriure a la proposta reactiva del Liverpool. D’una àrea a l’altra, el conjunt de Klopp va passar en escassos segons de veure com Michael Oliver obviava una mà dins de l’àrea d’Alexander-Arnold a celebrar un golàs de Fabinho, que, recollint una pilota escopida a la frontal de l’àrea, va foradar la porteria de Claudio Bravo amb un colpeig quirúrgic.

Acadèmic en la sortida de pilota, reticent a deixar-se intimidar per l’escena i el resultat, el Manchester City va continuar intentant fer el seu partit, però aquesta vegada es va dessagnar amb les centrades laterals. Una en la primera meitat de l’infatigable Robertson perquè Salah, al límit del fora de joc, obrís la ferida sky blue i una de Henderson ja en la represa perquè Sadio Mané abaixés la persiana del partit.

Però, tot i una inèrcia que no es va moure i el temor racional d’acabar golejat, el City, que en la primera meitat ja havia generat les seves ocasions –Angeliño va estavellar una pilota a la fusta–, va continuar fidel al seu patró de conducta i va morir dempeus. Bernardo Silva, al primer toc, va retallar distàncies amb un xut ajustat al pal curt impossible per a Alisson i, encara en l’ocàs del partit, una nova mà d’Alexander-Arnold dins de l’àrea va desfermar la ira de Pep Guardiola. “Twice!” (la segona), va cridar el tècnic de Santpedor, impotent davant el criteri del VAR i la solvència d’un Liverpool que ja viu a 9 punts de distància al capdavant de la Premier.

VESTIDORS

El City ha jugat bé, però hem defensat amb tot el que teníem. Ha estat un partit molt dur
Jürgen Klopp
TÈCNIC DEL LIVERPOOL
Sobre el VAR s’ha de preguntar als àrbitres. Només puc dir que estic orgullós del meu equip
Pep Guardiola
TÈCNIC DEL MANCHESTER CITY
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)