1a divisió

S’imposa el sentit comú

LaLiga ajorna les dues pròximes jornades a primera i segona, i el Girona, com la resta de clubs, descansa

La UEFA es reuneix dimarts, però avui ja pot suspendre la lliga de campions i l’Europa League

Com era d’esperar es va imposar el sentit comú i LaLiga va decidir suspendre tant la primera com la segona divisió, com a mínim, les dues pròximes jornades, que inicialment s’havien de jugar a porta tancada –el Girona, a Las Palmas i contra el Racing– per la crisi del coronavirus. La decisió la va comunicar el seu president, Javier Tebas, als clubs minuts després que comencés la reunió que van mantenir amb la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE). Segons el comunicat de LaLiga, la decisió es va accelerar després que tota la plantilla del Real Madrid iniciés un període de quarantena per un positiu per coronavirus del jugador de la secció de bàsquet Trey Thompkins. De fet, la patronal ha explicat als clubs que poden continuar amb els entrenaments mentre no es detectin positius en jugadors.

“Esperem que es puguin anar recuperant les dates. Treballarem en tots els escenaris. El 25 de març tornarem a avaluar la situació i prendrem una decisió”, deia poc després d’anunciar-se la suspensió Luis Rubiales, president de la RFEF. “Hi ha molts escenaris possibles. Si tenim sort i tot canvia a millor, prendrem les decisions que calguin perquè es puguin acabar les competicions. De moment, no pensem que es jugui a l’estiu. Les mesures seran a escala internacional, i la situació és molt complexa”, deia Rubiales, que, sent vicepresident de la UEFA, va dir que estava en contacte permanent amb el seu president, Aleksander Ceferin.

Continentals

Precisament la UEFA és el següent organisme que ha de prendre decisions per la crisi del coronavirus. Es van jugar ahir sis partits de l’Europa League, tots menys el Getafe - Inter i el Sevilla - Roma, però tot fa pensar que el màxim organisme europeu decidirà suspendre tant la Champions com l’Europa League avui mateix. De fet, ahir ja va suspendre els dos partits de vuitens de final que s’havien de jugar dimarts, el Manchester City - Real Madrid i el Juventus - Lió, després que tant els jugadors del Real Madrid com els del Juventus estiguin en quarantena, els primers pel positiu esmentat de Thompkins i els segons per un altre positiu de Rugani. No es va pronunciar sobre els altres dos partits pendents, el Barça - Nàpols i el Bayern - Chelsea. Poquíssimes possibilitats té de jugar-se, però, el partit del Barça.

La UEFA es reunirà de manera urgent dimarts, en una trobada, que es farà per videoconferència, a la qual ha convidat representants de les 55 federacions que la formen, de les lligues, de l’ECA i de la FIFPro, però avui mateix podria ja avançar una important mesura, la suspensió de la Champions i l’Europa League. Així, ja no es jugarà el Barça - Nàpols de dimecres 18 de març. Però la gran decisió que haurà de prendre dimarts la UEFA és si desplaça l’Eurocopa a l’estiu del 2021, tenint en compte que és un torneig de màxim risc, ja que aquesta edició es disputa repartida per dotze ciutats europees.

L’Eurocopa

De moment, sembla que Ceferin no és gaire partidari de fer-ho, però pot acabar acceptant a causa de les pressions tant de l’ECA com la FIFPro, que a banda d’un tema de salut, veuen en l’ajornament de l’Eurocopa una possibilitat perquè puguin acabar-se els campionats estatals si la crisi del coronavirus remet en les pròximes setmanes. Ja han estat suspesos els campionats a Espanya, França i Itàlia. De la Premier, el diari The Times informava ahir que el govern està a punt d’anunciar que els partits es juguin a porta tancada i sense que els pubs puguin oferir-los per televisió, però tot fa pensar que també s’acabarà suspenent, sobretot després que tres jugadors del Leicester i alguns de l’Arsenal estan en quarantena. La Bundesliga també es disputarà a porta tancada aquest cap de setmana, i altres lligues com la portuguesa, l’holandesa i la suïssa també han estat ajornades.

Si remet la crisi del coronavirus i s’han d’establir nous calendaris, a banda de l’Eurocopa, també caldria veure què passa amb la copa Amèrica. La Conmebol està en alerta i no ha pres encara cap decisió, però sí que ja ha ajornat les dues primeres jornades de la fase de classificació sud-americana per al mundial del 2022, que s’havien de disputar a finals del mes de març, i els partits de la Libertadores que s’havien de jugar entre el 15 i 21 de març.

El futbol mundial està pràcticament aturat, i el futur d’aquest curs és molt incert. Com deia Rubiales, hi ha molts escenaris possibles. Un és que no es puguin acabar els campionats. S’estudiarà com es determinen els campions, els ascensos, els descensos.

CHAMPIONS

De moment han quedat suspesos el City - Real Madrid i el Juventus - Lió

EUROCOPA

La UEFA està rebent moltes pressions perquè la desplaci a l’estiu del 2021

POSSIBLE SOLUCIÓ

Si millorés la situació i s’ajornés l’Eurocopa, podrien acabar-se les lligues

Un altre positiu en la lliga italiana

Després del positiu del jugador del Juventus Daniele Rugani, la lliga italiana té un altre cas de coronavirus en un equip. És el davanter del Sampdoria Manolo Gabbiadini. El club de Gènova ja està prenent les mesures pertinents d’aïllament del futbolista. Cal recordar que hi ha dos clubs de la lliga italiana que estan en quarantena. Són el Juventus i el seu últim rival, l’Inter. Precisament Rugani, el primer positiu per coronavirus, va demanar a través de les xarxes socials que es faci cas de les recomanacions dels professionals sanitaris. “Deuen haver llegit les notícies, i vull tranquil·litzar tots els que es preocupen per mi: estic bé. Convido tothom a respectar les regles, perquè aquest virus no fa distincions! Fem-ho per nosaltres, pels nostres éssers estimats i per tots els que ens envolten. Gràcies”, va escriure. La lliga italiana va ser la primera que va suspendre la competició des de l’aparició de la pandèmia.

L’Espanyol suspèn la seva estada

El gruix de les entitats esportives estan prenent decisions per tal de frenar l’avenç del coronavirus, i el RCD Espanyol no n’és cap excepció. Ahir al matí van decidir suspendre l’estada a les instal·lacions de Torremirona, a Navata. els entrenaments del primer equip es reprendran la setmana vinent, quan estiguin plenament garantides totes les mesures higienicosanitàries. També s’ha distribuït entre els membres de la plantilla i l’staff un protocol personal d’actuació per minimitzar els riscos de contagi. A la ciutat esportiva Dani Jarque hi haurà serveis mínims destinats a efectuar els tractaments de recuperació dels esportistes. L’Espanyol implantarà a partir de dilluns el teletreball, recomanaran, juntament amb la Federació de Penyes, l’ajornament de tots els actes socials i solidaris que estiguessin programats en els pròxims quinze dies, i que les consultes de socis es faran només per via telefònica o correu electrònic.

El Real Madrid, en quarantena

El Real Madrid va anunciar ahir que els seus esportistes de futbol i de bàsquet, així com els empleats de la ciutat esportiva de Valdebebas, passen a estar en quarantena. El motiu és que el jugador de bàsquet Trey Thompkins ha donat positiu de Covid-19 després de fer-se les proves. Tenint en compte que les plantilles de futbol i de bàsquet comparteixen espais comuns a la ciutat esportiva, l’entitat va decidir tancar les instal·lacions i enviar la gent cap a casa perquè es quedés en quarantena. La mesura també afecta els empleats del club i els de les empreses que presten serveis a Valdebebas. La Comunitat de Madrid és, amb força diferència, la que més infectats per coronavirus té de tot l’Estat espanyol. Quan es va saber el positiu, Zinedine Zidane va suspendre immediatament l’entrenament, que estava previst per a les onze del matí. El partit contra el Manchester City de Champions també ha quedat ajornat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)