Internacional

Capello es queda tot sol

Fa deu dies l'italià deia que marxaria si no arribava als quarts

Ara, Capello es queda mentre Anglaterra demana el seu cap

Angla­terra clama con­tra Fabio Cape­llo després de la des­feta con­tra Ale­ma­nya que va supo­sar l'eli­mi­nació dels pross del mun­dial i li reclama que sigui fidel a la seva paraula. I és que fa només deu dies, durant la fase de grups, el tècnic italià va asse­gu­rar: «Si no pas­sem dels quarts, ple­garé.»

Doncs res més lluny de la rea­li­tat, perquè Cape­llo, que abans que la com­pe­tició donés el tret de sor­tida va reno­var fins a l'Euro­copa del 2012, de moment no ha mogut fitxa i no s'espera que ho faci en els pro­pers dies i és que segons expli­cava després del par­tit: «Encara tinc temps per deci­dir.» De fet, Cape­llo no deixa res per a la impro­vi­sació, i molt menys quan es tracta del seu futur, motiu pel qual es va negar a par­lar en calent. El que sí que se sap és que la con­fiança que tenia Angla­terra en les seves pos­si­bi­li­tats s'ha trans­for­mat en una decepció gene­ra­lit­zada i tot el país té clar qui és el res­pon­sa­ble d'una altra des­feta britànica en un mun­dial.

I per si algú encara dubta, la premsa local, bona part amiga tan dels grans titu­lars com dels grans escàndols, s'encar­rega de fer-li pren­dre part. Com sem­pre, els més con­tun­dents van ser els dia­ris sen­sa­ci­o­na­lis­tes que, unànime­ment, recla­men a l'extècnic del Milan que es recordi de la seva pro­mesa. The Sun par­lava de «decepció davant un país» i esquar­te­rava també els juga­dors, als quals tit­llava de «per­de­dors».

Per la seva part, el Daily Express era més caut amb els fut­bo­lis­tes, però no menys con­cret quan par­lava de «ridícul que frega el suïcidi», com si l'àrbi­tre Jorge Lar­ri­onda no hi hagués tin­gut res a veure en no con­ce­dir l'empat a Frank Lam­pard. El mitjà que més es va encru­e­lir amb la figura de l'entre­na­dor va ser el Daily Mir­ror que es posava les mans al cap recor­dant: «Angla­terra és humi­li­ada i el selec­ci­o­na­dor creu que ha estat una bona actu­ació.» I con­vi­dava Cape­llo «a dimi­tir per ver­go­nya».

El que menys sang en va fer va ser The Times, que va pri­o­rit­zar la falta de qua­li­tat dels juga­dors al futur de Cape­llo, rele­gat a les pàgines inte­ri­ors. El pres­tigiós mitjà feia autocrítica: «Hi ha la tendència errònia a creure que Angla­terra té for­ta­lesa i poder», i fins i tot es per­me­tia excul­par l'italià basant-se en allò d'on no n'hi ha, no en raja.

I és que al país on van inven­tar el fut­bol, aquest esport és un tema d'estat. El pri­mer minis­tre, David Came­ron, fins i tot havia subs­tituït la union jack per la creu de Sant Jordi britànica i ahir es pre­gun­tava si «pot­ser les erra­des es podrien evi­tar», per bé que asse­gu­rava: «Amb un 4-1 no podem dir que ens van robar.»

A Ale­ma­nya el titu­lar més des­ta­cat era el del Zei­tung All­ge­meine que asse­nya­lava: «Ven­jança per Wem­bley.» Altres, com el Süddeutsche Zei­tung, fins i tot obrien amb un «Sorry England».

La FIFA s'ho mira, però no vol veure res

La introducció de les noves tecnologies per evitar que els àrbitres cometin errades o si més no perquè no siguin tan flagrants com la del gol anul·lat a Anglaterra no s'aplicarà, almenys en breu. Ni les noves ni les «antigues», ja que la FIFA no vol sentir a parlar ni de fer servir imatges per sortir de dubtes. I així de clar ho va deixar el portaveu de l'organisme, Nicolas Maingot, que es va limitar a un «sense comentaris» quan se li va preguntar sobre el tema. L'única cosa que va afegir és que «és competència de l'IFAB (International Football Associations Board) i fa dos mesos s'hi va mostrar en contra». I és que després de l'Alemanya-Anglaterra la FIFA va prohibir que es repetissin els gols en els videomarcadors.

El sindicat de futbolistes reclama que almenys s'experimenti amb les repeticions en les jugades amb gol fantasma, però l'organisme que dirigeix Joseph Blatter rebutja aquesta possibilitat perquè considera que introduir-la implicaria perdre la universalitat, la simplicitat i el dinamisme del joc i es pregunta si la renovació parcial no acabaria generant una revolució.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)