Barça

Oh, rei Messi! 643

Messi iguala Pelé com el futbolista que més gols ha fet en un sol club i assoleix el registre que el brasiler va aconseguir fa 46 anys al Santos, enmig d’un moment especialment dur per al Barça, que no troba el seu camí

El Barça trontolla, descontrolat, buscant-se a si mateix, mentre Messi no deixa d’engreixar la seva llegenda. El vaixell navega a la deriva, per molt que tingui el millor capità. Dissabte passat, empat amarg al Camp Nou i un altre rècord de l’argentí. El gol que va fer al València poc abans del descans és el número 643 que marca amb la samarreta blaugrana, després de 748 partits i gairebé disset temporades, i l’iguala a Pelé com el futbolista que ha marcat més vegades en un sol club. Una fita històrica, a l’altura d’algú que, amb 33 anys i encara en actiu, està entre els mites del futbol.

El gol 643 de Messi amb el Barça no va ser cap meravella. El va fer de cap, en una jugada bruta, després de fallar un penal i després que Jordi Alba l’assistís en recollir el refús del porter. Va arribar quinze anys, set mesos i dinou dies després del primer. L’1 de maig del 2005, a passada de Ronaldinho, l’argentí superava el porter de l’Albacete, Valbuena, amb un preciós xut de vaselina, i feia embogir el Camp Nou per primera vegada. Entremig d’un gol i de l’altre, Messi ha estat protagonista d’una de les històries més boniques entre un futbolista i el seu club. Quatre Champions League, deu lligues, tres mundials de clubs, sis copes... I una trajectòria que el situa en el lloc més alt de l’Olimp futbolístic.

La lliga és el campionat en què, com és lògic, ha marcat la majoria dels gols com a blaugrana. El de dissabte va ser, de fet, el número 450 en aquesta competició, i el va fer quan està a punt d’assolir-hi el partit 500 (n’ha jugat 498). En la Champions, l’argentí ha signat 118 gols en 147 aparicions; en la copa, 53 en 75; en el mundial de clubs, cinc en cinc; en la supercopa europea, tres en quatre, i en la supercopa espanyola, catorze en dinou. En total, 643 gols en 748 partits, registre que suposa una mitjana de 0,85. Per temporades, la més productiva de Messi de cara al gol és, sens dubte, la 2011/12: en va marcar 73 en 60 partits. El Barça, però, no va guanyar ni la lliga ni la Champions. Van caure, això sí, la copa, el mundial de clubs i les dues supercopes. El curs següent, va signar 60 dianes en 50 aparicions i va ser decisiu per aconseguir la lliga. La seva tercera millor marca és la del curs 2014/15, el de l’últim triplet: el 10 va clavar 58 gols en 57 partits.

I qui és la seva víctima preferida? El Sevilla, clarament. Contra els andalusos, Messi ha jugat 40 vegades i ha fet 37 gols. Darrere queden l’Atlético de Madrid (32 gols en 42 partits), el València (29 en 35) i... el Real Madrid (26 en 44). A l’Espanyol li ha fet 25 gols en 35 duels. I a l’Eibar, 20 en 11, amb una mitjana golejadora que espanta: 1,81 gols per matx.

1. Messi
BARÇA
643 gols / 748 partits
2. Pelé
SANTOS
643 gols / 757 partits
3. G. Müller
BAYERN MUNIC
568 gols / 611 partits
4. Eusebio
BENFICA
473 gols / 440 partits
5. C. Ronaldo
REAL MADRID
450 gols / 438 partits

L’afectuós missatge de Pelé a Messi

Pelé no va trigar a felicitar Messi després que igualés el rècord de gols marcats en un sol club, que el mite brasiler havia fixat l’any 1974. Ho va fer des del seu compte d’Instagram, amb un afectuós missatge: “Quan el teu cor es desborda d’amor, és difícil canviar el teu camí. Com tu, sé el que és estimar i servir la mateixa samarreta cada dia. Com tu, sé que no hi ha res millor que el lloc on ens sentim com a casa. Felicitats pel teu rècord històric, Lionel. Però, sobretot, enhorabona per la teva bonica trajectòria a Barcelona. Històries com la nostra, d’estimar el mateix club durant tant de temps, lamentablement seran cada vegada més rares en el futbol. T’admiro molt, Leo Messi.”

Fa 46 anys, Pelé va arribar als 643 gols amb la samarreta del Santos després d’haver disputat 757 partits amb aquest equip. Messi n’ha necessitat onze menys (748) per igualar la seva fita amb la samarreta del FC Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)