Girona

Adeu, (in)oblidable 2020

El Girona visita, aquesta nit, el Tenerife, amb què disputa l’últim partit de l’any en què ha deixat escapar la possibilitat de tornar a primera

El conjunt orientat per Francisco aspira a un triomf que li permetria marxar de vacances en un moment dolcíssim

El Girona dirà adeu, avui, al 2020. Ho farà al feu del Tenerife, on jugarà el darrer enfrontament d’un any inoblidable, l’any que la Covid-19 va posar el món cap per avall. En el pla futbolístic i en clau blanc-i-vermella, la pandèmia també va afectar amb quatre mesos d’aturada que van partir un curs (2019/20) que també serà memorable per als gironins, i no pas per les fites assolides per l’equip, sinó més aviat al contrari. I és que, amb el pressupost més alt de la categoria, va deixar escapar l’oportunitat de tornar a primera divisió, protagonista d’una lliga regular insuficient per ascendir directe i d’un play-off marcat per una polèmica final amb una anada disputada en un camp de patates i una tornada amb una surrealista expulsió.

I amb el cop encara per encaixar, només 34 dies després, va iniciar la nova campanya (2020/21), amb més de mitja plantilla amb un interrogant, reforços per arribar i la irregularitat en el joc i en els resultats amb els imprevistos succeint-se un darrere de l’altre. Amb la direcció de Francisco, el tècnic en el traumàtic final de temporada passat i en l’accidentat inici d’aquest, el grup, però, va saber-se sobreposar per arribar, ara, a l’últim partit de l’any, l’antepenúltim de la primera volta, amb possibilitats d’acabar la jornada enganxat encara als llocs de play-off. Al final, l’objectiu dels blanc-i-vermells aquest curs és aquest, entrar en la promoció d’ascens i mantenir vigent la possibilitat del retorn a la màxima categoria.

I el següent pas és aquesta nit a l’Heliodoro Rodríguez López. El grup orientat per Francisco arriba a l’estadi canari en una dinàmica positiva, amb 10 punts sumats dels darrers 12 disputats en la lliga, una victòria solvent amb els menys habituals en la copa i cinc porteries a zero seguides. El tècnic seguirà, doncs, apostant pel bloc de les últimes jornades, organitzat amb el 4-4-2, amb l’obligada entrada de Franquesa pel lesionat Luna i la incògnita en el lateral dret, en què s’entreveu Yan Couto, suplent en la copa després d’una bona actuació en l’últim partit de lliga, en què va substituir Jordi Calavera al descans. No es preveuen canvis en la resta d’un onze que aspira a allargar aquest dolç moment i que permetria al grup marxar de vacances nadalenques (fins al dia 30) amb bones sensacions.

El Tenerife no arrenca

Al davant, el conjunt gironí tindrà un rival que no s’acaba de trobar, ni amb Fran Fernández, destituït de la banqueta fa un mes, ni amb Luis Miguel Ramis, el seu relleu. Amb l’entrenador tarragoní, en la lliga el Tenerife ha guanyat un partit, n’ha empatat un altre i n’ha perduts tres. A més, per al partit d’avui, el conjunt canari, que amb una victòria sortiria d’uns llocs de descens que ara mateix ocupa, té les baixes importants d’Aitor Sanz i Gio Zarfino.

ELS LATERALS

Francisco alinearà l’onze dels últims partit amb Franquesa i el dubte de Yan Couto o Calavera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)