Girona

Una tristor inesperada

El Girona tanca el pèssim 2020 amb una imatge tova i desconcertant al camp del Tenerife, que aprofita ben aviat la fragilitat dels blanc-i-vermells

L’equip, amb possessió estèril, és incapaç de crear perill i veu trencada la sèrie de quatre partits invicte

TENERIFE 2 GIRONA 0

GOLS:1-0 (7’) Bruno Wilson. 2-0 (34’) Fran Sol.ÀRBITRE:López Toca (Cantàbric).Targetes grogues:a Nono (40’) i Bruno Wilson (41’), del Tenerife, i a Samu Saiz (38’) i Pablo Moreno (94’), del Girona.Targetes vermelles:directa a Alberto, del Tenerife i a Nahuel Bustos, del Girona (75’). GIRONA: Juan Carlos Yan Couto
N. Bustos (68’)
Santi Bueno Bernardo Franquesa Yoel Bárcenas
P. Moreno (78’)
Cristóforo
Ibra Kebé (68’) Monchu Samu Saiz
Aday (60’) Sylla Stuani
RESTA DE CONVOCATS: Muric (p.), Ramalho, Calavera i Gumbau
TENERIFE: Dani Hernández Shaq Moore Bruno Wilson
Sipcic Álex Muñoz Bermejo
Vada (84’) Javi Alonso Ramon Folch
Alberto (54’)
Nono
Manu Apeh
Joselu (46’)
Shashoua (84’) Fran Sol
Carlos Ruiz (79’)
RESTA DE CONVOCATS: Víctor i Ortolá (p.), Kakabadze, Suso, Dylan, Jorge i Félix

L’última parada d’un 2020 anòmal, dur i trist va deixar la mateixa sensació desconcertant que ha predominat durant l’any al Girona. L’equip arribava a Tenerife amb la convicció d’haver trobat el camí de la regularitat i en va sortir amb la cua entre les cames. Després de setmanes de solidesa, va arribar la imatge més tova, fràgil i inoperant contra un rival que lluita a la part baixa. El Girona no va tenir res a fer contra el Tenerife, que va marcar aviat, va aprofitar la passivitat blanc-i-vermella al darrere i va saber contenir un Girona que no li va fer ni pessigolles en atac. Un paper trist dels gironins, que va fer la sensació que ni tan sols van creure en la reacció per aixecar un partit que s’havia posat de cul de seguida i que no va alterar el guió.

La ratxa d’imbatibilitat amb què el Girona es presentava a l’Heliodoro Rodríguez López (quatre partits de lliga i un de copa sense rebre cap gol) es va esmicolar de seguida. I això que la posada en escena prometia. O ho semblava. Els gironins van assumir la possessió des de l’inici, van posar la pilota a camp local i van tenir dos córners en els tres primers minuts. Santi Bueno, frenat per un rival, no va poder arribar a la centrada de Mamadou Sylla. El Tenerife, en canvi, no va necessitar tenir gaire pilota per destrossar una defensa gironina que va fer aigües. Fran Sol ja va rematar sol, fregant el pal, en l’avís de l’1-0. En una falta lateral, fins a tres homes locals van arribar sols al pal llarg. Bruno Wilson la va connectar i va batre Juan Carlos amb facilitat (7’). La passivitat defensiva del conjunt de Francisco feia mal d’ulls. De res servia acaparar la pilota, perquè feia la sensació que a l’equip de Ramis ja li anava bé, cedir la iniciativa sense cap mania. La possessió blanc-i-vermella era inofensiva. Samu Sáiz les perdia gairebé totes, sovint amb passades relativament fàcils. I cada cop que arribava, el conjunt local era capaç d’intimidar una defensa desesperadament tova. Juan Carlos va treure amb problemes un xut d’Apeh en un contraatac. L’única intervenció de Dani Hernández va ser per treure un xut amb l’esquerra de Yoel Bárcenas, que havia penetrat bé des de la dreta (33’). I en l’acció posterior, el segon. El Tenerife va trobar una autopista pel costat que defensava Franquesa i va acabar marcant per l’altre, després de deixar retratada tota la defensa visitant. Apeh va tenir temps d’aturar-se al banderó de córner. Shaq Moore la va centrar, Bermejo la va descarregar amb el cap i, a l’altre costat, Fran Sol la va rematar. Tots, sense que cap rival els pogués fer ombra. En poc més de mitja hora, el partit s’havia convertit en una muntanya per al Girona i en una recompensa difícil d’imaginar per a un equip encallat en zona de descens. Ni Stuani ni Mamadou Sylla no en van tenir cap en condicions, i Samu l’únic que va fer va ser veure la cinquena groga del curs. Al límit del descans, Bernardo ho va provar en un córner, però amb tanta timidesa com tot el que havia fet l’equip.

Calia regirar el guió, i no hi havia manera. El Tenerife, ben posat i tancant els espais. I el Girona, amb la pilota però sense fer ni pessigolles. Francisco va trigar a moure res. Superada l’hora de partit, Aday va entrar per Samu Sáiz. Semblava mentida, però hi havia més activitat a l’àrea de Juan Carlos que a la de Dani Hernández. De fet, el 3-0 no va arribar de miracle. En un altre exercici de passivitat, Juan Carlos va evitar el gol de Fran Sol i Bernardo va treure la de Bermejo (66’).

I Nahuel, vist i no vist

La sacsejada de Francisco va arribar a mitjan segona part, amb els tres davanters centre al camp (Mamadou en una banda) i Aday de lateral. Però Nahuel Bustos va durar pocs minuts al camp, perquè es va enganxar amb Alberto –va buscar brega i l’argentí no el va deixar estar– i l’àrbitre, lluny de contenir-se, va decidir resoldre-ho amb una vermella per a cadascun. Depriment aparició de Nahuel, que volia aprofitar l’impuls del doblet en la copa a Segòvia i se’n va anar expulsat.

El Girona era incapaç d’aparèixer al davant. Stuani, en una de les poques que va caçar, va reclamar mans de Sipcic, però l’àrbitre va assenyalar falta del davanter. L’uruguaià va haver d’esperar fins al temps afegit per tenir una rematada de cap, en un córner, després que Bernardo la despengés. I res més. Cap a casa, a descansar. I a reflexionar.

SENSE INTENSITAT

El Tenerife va cedir la pilota als gironins, però va fer mal cada cop que va arribar

PER ADOBAR-HO

Samu Sáiz cau per acumulació de grogues i Nahuel Bustos, per una vermella directa

AMB PASSIVITAT

Bruno Wilson va marcar aviat (7’) i Fran Sol va fer el segon (34’) d’un equip de la cua

NI PESSIGOLLES

El Girona no va fer mai la sensació de creure en la reacció i no va generar ocasions

MINUT A MINUT

5’ Bona combinació entre Yoel Bárcenas, Samu Saiz i Sylla, que acaba amb una centrada del davanter però Santi Bueno, forçat, no pot rematar. 6’ Centrada d’Álex Muñoz al cor de l’àrea que Fran Sol remata a fora per ben poc.
7’ Falta lateral servida en curt. La torna a posar Álex Muñoz i Bruno Wilson remata molt bé amb el cap al pal llarg i estableix l’1-0. 16’ Sylla deixa enrere el seu marcador i fa una centrada que Stuani no pot rematar tot i el mal rebuig de Sipcic. 23’ Falta lateral servida de Yoel Bárcenas al primer pal i Cristóforo remata amb el cap a fora.
31’ Transició ràpida del Tenerife. La pilota arriba a Manu Apeh, que prova el xut des de la frontal i obliga Juan Carlos a rebutjar.
34’ Gran acció individual de Yoel Bárcenas, que es fa una autopassada i prova un xut sense gaire angle que Dani Hernández rebutja.
34’ Contraatac del Tenerife en la jugada posterior. Shaq Moore fa la centrada, Bermejo al primer pal prolonga amb el cap i Fran Sol fa el 2-0.
45+1’ Córner servit per Yoel Bárcenas que remata amb el cap Bernardo massa centrat.
67’ Increïble parada de Juan Carlos després d’una rematada de Fran Sol a dins de l’àrea petita amb el cap. El rebuig el torna a rematar Bermejo i Bernardo treu la pilota sota els pals. 91’ Córner servit per Aday al segon pal, Bernardo la posa a l’àrea petita i Stuani remata alt.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)