Barça

Es busca firma

Els precandidats a les eleccions del Barça recullen les butlletes a l’OAB i enceten dues setmanes i mitja de bogeria amb l’objectiu de superar el tall de les 2.257 signatures necessàries

Tots ells hauran de presentar les paperetes el dia 11 com a molt tard i el dia 14 el club farà públic els noms dels candidats oficials, després de la validació

Ara sí, comença la gresca. La cursa electoral per assolir la presidència del FC Barcelona entra en una nova dimensió. Dia agitat ahir a l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB), amb la recollida de les butlletes oficials per part de totes les precandidatures. Tret de sortida a dues setmanes i mitja d’absoluta bogeria. Comença la cacera de la signatura. La xifra mínima per poder superar el tall és de 2.257 firmes, a retornar a les instal·lacions del club abans del dia 11 de gener. A partir d’aleshores hi haurà tres dies per validar-les i el dia 14 s’anunciarà el nom dels aspirants que eleven el seu estatus a candidats oficials.

El club va citar tots els precandidats per ordre de número d’antiguitat de soci, una premissa que no tots els protagonistes van respectar. Alguns precandidats van recollir les paperetes en persona i altres van delegar la gestió. Va ser el cas de Joan Laporta, que no va aparèixer pel Camp Nou i va preferir fer guàrdia a la seva seu electoral, on Joan Vallvé, soci número 485, va tenir l’honor de ser el primer a signar per la seva precandidatura. Laporta és qui més butlletes ha demanat, amb un total de 60.000. Tindrà un total de 290 punts de recollida repartits pel territori. El segon en nombre de butlletes ha estat Víctor Font, amb un total de 42.000. En el cas de la precandidatura Sí al Futur, en el dia d’avui hi ha habilitats un total de 134 punts de recollida, 124 dels quals a Catalunya (89 a Barcelona, 14 a Girona i 13 a Tarragona), vuit a Andorra, tres a Palma, tres a Benidorm, dos a Madrid, un a la Segarra i un altre a territori francès.

Cal dir que el club en facilita 5.000 de manera gratuïta i la resta s’han de pagar. Un paquet de 10.000 costa 560 euros, el paquet de 30.000 val 1.320 euros i un bloc de 60.000 costa 2.460 euros.

Toni Freixa també va delegar la recollida de butlletes, en el seu cas al director d’operacions Carlos Maiz. N’ha demanat 25.000, un total de 12.000 de les quals s’han destinat al dispositiu posat en marxa per la Confederació Mundial de Penyes per al repartiment entre les 1.273 penyes del Barça. Cada penya blaugrana tindrà la potestat de gestionar la recollida de firmes per tots els precandidats per facilitar-ne el procés en un escenari de pandèmia com l’actual.

Agustí Benedito i Jordi Farré van coincidir a l’exterior de l’OAB. Benedito va anar-hi acompanyat de membres de la seva junta i del seu equip de recollida de firmes. Va ser puntual. A les onze del matí. En el seu cas confia treure rèdit de la xarxa de voluntaris creada ja en les eleccions del 2010 i el 2015 per aconseguir l’objectiu de les 2.257 signatures. N’ha demanat 34.500. Més n’ha demanat Jordi Farré, un dels noms propis de la moció de censura. En el seu cas, n’ha demanat 40.000. La seva precandidatura tindrà un total de 86 punts de recollida, amb un equip de 150 voluntaris treballant tot el territori.

Menció especial per a la primera signatura oficial de la precandidatura Futur amb ADN Barça, de Xavi Vilajoana. Aquesta estava reservada per la mare del precandidat. Càpsula emotiva a la seu electoral de la rambla de Catalunya, 125. Vilajoana va anar a recollir les butlletes a les dotze del migdia, acompanyat del seu cap de campanya. Els seus companys de junta l’esperaven a la seu. En el seu cas també hi ha una subseu a la travessera de les Corts, 199, i es recolzaran com la resta de precandidats en els punts oficials habilitats pel club. No farà ús, però, de la carpa al Camp Nou que el Barça posava a disposició dels precandidats, perquè no li veia sentit en un context com l’actual sense públic a l’estadi. El seu equip de voluntaris destinat exclusivament a recollir signatures està format per 20 persones.

Emili Rousaud ha demanat un total de 25.000 butlletes. Confia superar el tall amb una estratègia basada en tres potes calculades al detall. Espera recollir un mínim de 1.500 signatures a través del canal que ell anomena signatura espontània. L’altra via en la qual estan treballant és la de la seducció del món penyístic i una tercera pota és la recollida que ells anomenen fórmula piramidal, amb 50 persones encarregades exclusivament a captar socis. Calculen que cada activista pot recollir un mínim de 15 firmes, és a dir, 750 en total amb aquest canal.

Lluís Fernández Alà va ser l’últim a fer acte de presència a l’OAB. Va demanar un total de 15.000 butlletes, un total de 6.000 de les quals les gestionaran les penyes. La resta serà gestionada a través de la xarxa de punts de col·laboradors viva i en constant creixement com la resta de precandidatures, xifrada en el dia d’avui entre uns 60 i 70 punts.

Avui a les 11.30 h el club espera a l’OAB la visita de Pere Riera, el novè precandidat en discòrdia. Els qui no van faltar ahir a la cita van ser Ferran Estrada i Porta i el Tío Faja, els dos personatges que van donar la nota de color a una jornada frenètica informativament parlant.

LA DATA CLAU

11
de gener.
Cal entregar les butlletes abans d’aquest dia. El dia 14 acabarà el procés de validació.

BUTLLETES MÍNIMES

Joan Laporta
60.000 butlletes demanades. Seu electoral: ronda de Sant Antoni, 41.
Víctor Font
42.000 butlletes. Seu electoral: c/ Balmes, 117.
Jordi Farré
40.000 butlletes. Seu electoral: c/ Numància, 63.
Benedito
34.500 butlletes. Seu electoral: c/ Pau Claris, 190.
Vilajoana
30.000 butlletes. Seu electoral: rambla de Catalunya, 125.
Rousaud
25.000 butlletes. Seu electoral: travessera de les Corts, 277.
Toni Freixa
25.000 butlletes. Seu electoral: c/ Pérez Galdós, 20.
Fernández Alà
15.000 butlletes. Seu electoral: c/ Pau Claris, 183.
Pere Riera
L’esperen avui a l’OAB, a partir de les 11.30 h, per recollir les butlletes.
2.257
signatures vàlides
es necessiten per superar el tall i passar a ser candidats de forma oficial.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)