1a divisió

Les futbolistes, disposades a fer vaga si no es desbloqueja la professionalització

Catorze jugadores de la primera divisió femenina han fet una roda de premsa a la seu del sindicat de futbolistes AFE per reiterar la seva protesta per una professionalització de la lliga que no arriba. “El futbol femení espanyol mereix fer un pas endavant. Així ho vam voler i demanar. I tots estem veient que s’han fet passos enrere, amb una situació de bloqueig que fa que no es professionalitzi la lliga. Hem d’acabar amb aquest bloqueig perquè el futbol femení espanyol estigui on es mereixi”, ha comentat la jugadora de l’Atlético Amanda Sampedro. “Estem cansades d’esperar, de no estar en aquesta lliga professional. Vam fer una aturada el cap de setmana passat i continuem. Si aquesta situació segueix i no es desbloqueja, seguirem endavant i, si és necessari, s’haurà de fer una vaga”, ha afegit la seva companya Silvia Meseguer. De moment, no hi ha cap termini marcat per proposar la vaga, però s’ho plantejaran si no arriba cap solució. “No volem dir dates. S’estan fent accions perquè es desbloquegi la situació. L’última? Serà la vaga, perquè és un dret. Esperem no arribar-hi, però si s’hi ha d’arribar, s’hi arribarà”, ha comentat el vicepresident de l’AFE, Diego Rivas. “No sé qui és el culpable, però sí que sé qui són les víctimes, que són elles. Hi ha hagut una promesa que no s’ha acomplert”, ha assegurat.

El CSD defensa que no hi ha acord unànime entre tots els clubs a l’hora de plantejar els estatuts. “Hem tingut diverses reunions amb el csd. No som ningú per dir qui és el culpable, però en un munt de reunions se’ns ha dit que la primera femenina serà professional i encara no en sabem res. A ningú li agrada arribar a la vaga, però si seguim amb aquest bloqueig, crec que seria l’única manera per dir prou”, ha insistit Amanda Sampedro. “Nosaltres volem que la nostra lligui sigui professional, perquè a partir d’aquí hi haurà una base que els clubs hauran d’assimilar. És que no només estem parlant de drets televisius. És que estem parlant de salut. Que una companya cau a terra i no hi ha cap servei mèdic.” A la trobada, no hi havia futbolistes del Barça, el Madrid ni l’Athletic, que discrepen de la proposta dels altres clubs. “Sabem que és complicat per aquestes dates, entre altres coses perquè hi ha Champions, però et puc dir que hi ha hagut una reunió amb totes les jugadores de tots els equips i se n’ha parlat; estan informades”, ha assegurat Diego Rivas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)