Més futbol

Un altre salt de la Pobla al Nàstic per la via ràpida

Eloy Gila té tots els números per pujar al primer equip sense ni haver jugat amb la Pobla

Si es confirma el seu ascens, seguirà el mateix camí que va fer Walter el curs passat

5
GOLS
ha marcat Eloy Gila, gràcies als quals és el màxim golejador del Nàstic aquesta pretemporada.

El davanter Eloy Gila s'ha convertit, per mèrits propis, en la gran revelació de la pretemporada del Nàstic. El jugador sabadellenc va arribar al principi d'aquest estiu a la disciplina grana procedent del Gramenet, i es va convertir en el primer fitxatge del filial, la Pobla de Mafumet, i a dues setmanes de començar la lliga té molts números per acabar formant part del primer equip. Així ho va deixar entreveure diumenge Luis César, quan en acabar el partit contra el Barça B al Miniestadi, va dir que, probablement, a Eloy Gila el veurien poc enguany per la Pobla.

Contra el filial blaugrana, el davanter de 22 anys va confirmar la seva gran pretemporada saltant al terreny de joc en el minut 58 en substitució de Rubén Navarro i marcant l'únic gol dels grana, que va valer per empatar, en una acció dins l'àrea en què va mostrar sang freda, tècnica i oportunisme. En poc més de mitja hora, Eloy Gila també va tenir temps de disposar de tres ocasions més i mostrar el seu atreviment. Amb el seu gol contra el conjunt de Luis Enrique, Gila ja és el màxim golejador del Nàstic aquesta pretemporada, ja que supera les quatre dianes de Rubén Navarro. Contra el Rialp, en el primer amistós, en va fer tres i contra el Santboià, un.

Les bones sensacions, refermades amb gols, que ha mostrat Eloy Gila l'han posicionat, doncs, con un ferm candidat a ser l'acompanyant de Rubén Navarro en la davantera del primer equip. I més, tenint en compte els problemes que està tenint el club per fitxar un davanter, a menys de dues setmanes per a l'inici de la competició.

Si, finalment, Eloy Gila acaba formant part de la plantilla del Nàstic, no serà el primer cas en els últims anys d'un jugador que, tot i ser fitxat inicialment per jugar a la Pobla, acaba pujant al primer equip sense gairebé passar pel filial. La temporada passada, Walter Fernández també va ser fitxat per jugar a la Pobla, i després de fer la pretemporada a les ordres de César Ferrando, va pujar al primer equip poc abans de l'inici de la lliga. També el francès Marc Fachan, tot i que en el seu cas ja es va dir que se li feia fitxa del filial per un tema administratiu, va acabar formant part del Nàstic sense haver jugat amb la Pobla. Fa dos cursos, en el mercat d'hivern, el senegalès Pape Diop, que acabaria sent traspassat l'estiu passat al Racing de Santander per un milió i mig d'euros, va ser presentat a priori com a jugador de la Pobla. El club va dir que s'entrenaria sovint amb el primer equip, en què acabaria triomfant també sense haver jugat amb el filial.

El curs passat a la Grama va jugar d'extrem

X.S.

Luis César té clar que vol jugar amb un únic punta de referència i durant la pretemporada sempre ha alternat en la posició de 9 Rubén Navarro i Eloy Gila. Tot i això, Eloy Gila no és un davanter centre nat, sinó que també pot jugar en les altres posicions d'atac. Així ho va demostrar el curs passat a segona B amb la Grama, en què va disputar 29 partits, jugant habitualment a l'extrem esquerre, i es va consolidar com un dels millors jugadors del planter colomenc que van pujar al primer equip.

«Sempre s'ha d'intentar aprofitar l'oportunitat»

X.S.

Eloy Gila és conscient que s'ha convertit en la sensació del Nàstic aquesta pretemporada i que està ben a punt de formar part de la primera plantilla i no se n'amaga. Així ho va explicar un cop acabat el partit de diumenge contra el Barça B, en declaracions a Tarragona Ràdio: «Mai t'ho esperes, la veritat, però un treballa per això, sempre amb molta il·lusió i sabent que tot es fa pas a pas, i si arriba l'oportunitat sempre s'ha d'intentar aprofitar-la al màxim; després, ja és decisió del tècnic.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)