Champions

El calvari d’Aubameyang

Champions. El Chelsea visita avui Dortmund, una ciutat de bonics records per a Pierre-Emerick, però ho farà sense el gabonès, vetat a Europa per Graham Potter

Pierre-Emerick Aubameyang va marxar del Barça en el mercat d’estiu després de sis mesos esplendorosos en què es va convertir en un jugador clau per a l’equip entrenat per Xavi Hernández. El davanter va marcar gols importants que van contribuir al fet que l’equip es classifiqués per a la Champions i remuntés en la lliga, passant de la novena a la segona posició. El bon rendiment immediat que va oferir el futbolista durant la segona part de la temporada 2021/22 no semblava indicar que canviés d’aires aquest estiu, però el fitxatge de Robert Lewandowski ho va regirar tot. El polonès va rellevar Aubameyang en el lloc de davanter suplent i, a més, el Barça, amb una situació econòmica molt delicada, va veure amb bons ulls una venda per agafar oxigen i inscriure nous jugadors. Així és com va ser. Auba se’n va anar al Chelsea amb un contracte per a dues temporades a canvi de 12 milions d’euros. L’argument de pes pel qual el futbolista va decidir fitxar pels blues va ser que l’equip estava entrenat per Thomas Tuchel, un tècnic que l’havia tingut dos anys a les seves ordres en el Borussia Dortmund i que l’havia fet brillar. El que no sabia era que poc després, a causa dels mals resultats, els nous dirigents del club acomiadarien l’alemany. El substitut de Thomas Tuchel a la banqueta de l’equip londinenc va ser Graham Potter, provinent del Brighton. Amb aquest canvi de tècnic és quan, a poc a poc, ha anat començant el calvari d’Aubameyang. Al principi va encadenar diverses titularitats consecutives, amb tres gols en quatre partits, però amb el pas dels dies la seva participació i protagonisme s’ha anat diluint, fins a pràcticament no disputar ni un sol minut ni tan sols entrar en les convocatòries.

Fora de la Champions

Després d’un mercat de fitxatges històric per part del Chelsea, amb més de 300 milions d’euros invertits, va arribar l’hora de prendre decisions, com per exemple quina de les noves cares deixava fora de la Champions. De les vuit incorporacions que el Chelsea ha realitzat en aquest mercat d’hivern, quatre s’han quedat fora de la llista: Badiashile (38), Datro Fofana (12), Madueke (35) i Andrey Santos (12). Aquest superàvit de jugadors també va provocar que el tècnic dels blues descartés algun futbolista que ja hi havia a la llista i l’escollit va ser Aubameyang, que va participar en els sis partits de la fase de grups. Un cop molt dur per a un jugador que veient la situació tan complicada que li està tocant viure sota les ordres de Graham Potter ja busca una sortida. Amb el mercat de fitxatges obert en la MLS, el FC Los Angeles és l’equip que ara mateix sona amb més força.

LA DADA

10
titularitats
en els 24 partits que ha dirigit fins ara Graham Potter. Cap en els 8 duels d’aquest 2023.

SITUACIÓ DELICADA

El Chelsea només ha guanyat 8 dels 22 partits de lliga aquest curs. És 9è, a 20 del líder
Milan-Tottenham
1-0
PSG-Bayern
0-1
Dortmund-Chelsea
21 h
Bruges-Benfica
21 h
E. Frankfurt-Nàpols
dimarts 21/2, 21 h
Liverpool-Real Madrid
dimarts 21/2, 21 h
Inter-Porto
dimecres 22/2, 21 h
Leipzig-Manchester City
dimecres 22/2, 21 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)