Europa League

El Manchester United es tira un tret al peu

Europa League. El Manchester United, l’equip que va eliminar el Barça, empata (2-2) amb el Sevilla en un partit que guanyava 2-0 en el 84’ i que deixa escapar amb dos autogols

Que el futbol és especial es palesa amb enfrontaments com el que el Manchester United i el Sevilla van protagonitzar ahir a Old Trafford. Perquè al coliseu anglès, des que la pilota va començar a rodar, no se li entreveia, al conjunt andalús, cap possibilitat de treure’n alguna cosa positiva: al cap de 30 segons ja havia encaixat un gol, que va ser anul·lat per fora de joc, i posteriorment va ser sotmès sense treva, encaixant dues dianes pel camí que sí que van pujar al marcador, i que haurien pogut ser alguna més, i va passar-ho fatal durant molta estona. Però com diu el tòpic, el partit no acaba fins que l’àrbitre ho diu. El Sevilla va resistir i en el tram final, amb molta fortuna, això sí, va acabar empatant un duel del qual semblava impensable que pogués sortir viu. I ho va fer, a més, amb fortuna, amb dos autogols dels red devils, que es van tirar un tret al peu.

I és que el conjunt dirigit per Erik ten Hag ho havia fet tot per liquidar l’eliminatòria i deixar segellada la seva presència en les semifinals de la competició, la qual cosa s’hauran de jugar dijous vinent en la tornada al feu del Sevilla. El United, botxí del Barça, va realitzar uns 60 primers minuts molt bons, dominant, sense donar possibilitats al rival i generant-li ocasions. Sabitzer (14’ i 21’), amb un doblet, va colpejar i l’escenari pintava a golejada. No obstant, els de José Luis Mendilibar van aguantar, tot i veure passar de ben a prop la sentència amb un xut al pal d’Antony, i al final es van aixecar. Potser va ser l’aura que té en la competició que ha guanyat sis vegades, que el United va abaixar el pistó traient del camp entre d’altres Antony i Bruno Fernandes, que Mendilibar ha imprès un altre esperit a l’equip o que va tenir sort, però la realitat és que va empatar. Primer va escurçar distàncies amb un gol en pròpia porteria de Malacia (84’); tot seguit els locals van quedar-se amb deu per la lesió de Lisandro, que tot indica que es va trencar el tendó d’Aquil·les; i, en l’últim sospir, Maguire (92’) també va ficar una pilota sense voler a la porteria de De Gea. El Sánchez Pizjuán, doncs, decidirà.

El Juventus no falla

En els altres enfrontaments, el Juventus va superar (1-0) l’Sporting Club de Portugal amb diana de Federico Gatti (73’). El Bayer Leverkusen i el Royale Union Saint-Gilloise van empatar (1-1) en un matx en què van avançar-se els visitants via Boniface (51’) i que va igualar Florian Wirtz (82’). I finalment, el Roma va perdre (1-0) al feu del Feyernoord amb gol de Mats Wieffer (53’) en la segona meitat. En la primera, Lorenzo Pellegrini va fallar un penal per als de José Mourinho.

Feyenoord- Roma 1-0
Leverkusen- Saint Gilloise 1-1
Juventus- Sporting CP 1-0
M. United- Sevilla 2-2
*Els partits de tornada es disputen dijous vinent, 20 d’abril (21 h)

Conference League; la Fiore té peu i mig a semifinals

També van disputar-se les anades dels quarts de final de la Conference League, la tercera competició de la UEFA. Una eliminatòria va quedar sentenciada, ja que el Fiorentina va golejar (1-4) el Lech Poznan i té un peu i mig a semifinals. La resta de partits: Gent- West Ham (1-1), Andrelecht- AZ Alkmaar (2-0) i Basilea- Niça (2-2).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)