Mundial

Sud-Àfrica-Itàlia

Sense complexos

Giulia Dragoni ha estat titular en els dos partits amb Itàlia tot i tenir tan sols 16 anys

La jugadora del Barça B assegura el futur blaugrana

Fridolina Rolfö li va demanar la samarreta i va destacar el seu talent i la seva personalitat

El 31 de gener passat, el Barça va anunciar la incorporació al seu filial de Giulia Dragoni, procedent de l’Inter de Milà. Menys de sis mesos després, el 24 de juliol, la migcampista va jugar el seu primer partit en un mundial amb tan sols 16 anys. I com a titular. Res anormal per a una jugadora que ja va debutar a la Serie A amb el conjunt nerazzurro la temporada passada. Dragoni és una jugadora de present i de futur per al Barça. Una promesa del futbol europeu que viu a La Masia, mentre espera el seu torn per debutar amb el primer equip blaugrana. Vist el seu rendiment, Jonatan Giráldez no trigarà a trucar-li.

En els seus inicis l’anomenaven la petita Messi, però Dragoni és Dragoni. Una dretana amb tècnica i visió de joc que ha necessitat ben poc per convèncer Milena Bertolini que podia utilitzar-la en aquest mundial. En el debut contra l’Argentina va disputar 83 minuts i va ser una de les futbolistes destacades sobre la gespa. “No sento cap pressió perquè sé el que valc. La gent em coneix. Tinc molta confiança i soc molt pacient”, deia poc abans del mundial. Així es va transmetre al camp: un 91% d’encerts en la passada, duels guanyats i alguns detalls de qualitat com ara un barret a Braun.

En la segona jornada, contra Suècia, va repetir d’inici. En la prèvia, Fridolina Rolfö, del mateix club, deia això: “No m’he entrenat amb ella, però he sentit coses molt bones i que és una jugadora amb talent.” Després del partit, totes dues es van intercanviar les samarretes. “La hi he demanat jo. Té molt talent i personalitat. Som companyes d’equip i volia tenir-la”, deia la sueca. Un gest, un detall de Rolfö, una de les futbolistes més destacades del primer equip, cap a una jugadora que està cridada a formar part del Barça dels pròxims anys. Una mena de benedicció que potser va apaivagar el dolor de la derrota. I Rolfö té raó. Perquè sí, Dragoni juga amb personalitat i no sembla que tingui només 16 anys. En el seu primer mundial, ja és fixa en l’onze d’Itàlia i encara pot tenir recorregut. Si l’azzurra guanya contra Sud-àfrica, es classificarà per als vuitens de final.

El club blaugrana té assegurat un futur magnífic. A la italiana, que amb el filial va marcar quatre gols i va ser una figura destacada de l’equip que va proclamar-se campió de la primera federació, cal sumar-hi un grapat de futbolistes exquisides com Vicky López, Ari Arias, Júlia Bartel, Lucía Corrales, Laia Martret o Txell Font, entre altres.

El Brasil se la juga
El grup F està ben calent en l’última jornada amb la ‘canarinha’ obligada a guanyar contra el Panamà, que ja està eliminat, i Jamaica i França jugant-se-la. El Brasil serà a vuitens si s’imposa al Panamà, però si no ho fa, un empat a l’altre partit entre franceses i jamaicanes l’eliminaria. En el grup G la Itàlia de Giulia Dragoni ha de sumar els tres punts per classificar-se contra Sud-àfrica, sempre que l’Argentina superi una Suècia ja classificada.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)