Més futbol

Cada vegada més acorralat

Rubiales. Les crítiques pel petó a Jenni Hermoso no cessen, però el president de la FEF no es planteja dimitir

Luis Rubiales, Rubi per als amics, viu els pitjors moments com a president de la Federació Espanyola de Futbol i no serà per falta de crisi durant el seu mandat, iniciat l’any 2018. Aquesta vegada, una polèmica creada per ell mateix l’està ofegant en el càrrec i, quan ha volgut posar-hi remei, les seves paraules no han fet altra cosa que avivar el foc. A cada estona que passa, augmenten les veus crítiques contra Rubiales pel comportament exhibit a l’Stadium Australia tot i que sembla que les territorials el recolzaran en l’assemblea general extraordinària programada per divendres.

El tema no para d’ocupar hores de reflexió i debat a tots els mitjans de comunicació i xarxes socials, no només pel petó a la boca a Jenni Hermoso en el podi final de Sydney, sinó pels gestos obscens que va recrear també des de la llotja d’autoritats. Una actitud grotesca per a qualsevol persona, però que s’agreuja quan el protagonista és un personatge públic i el màxim representant del futbol d’un país. Però tot això a Rubi sembla no importar-li perquè, segons indiquen fonts properes, el president de la FEF no té cap intenció de deixar el càrrec i tampoc el govern espanyol té la potestat de cessar-lo.

El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va rebre ahir al matí tot l’equip al Palau de La Moncloa i es va mostrar fred amb el dirigent. Sánchez va declarar: “Les jugadores ho han fet tot per guanyar, però hi ha hagut alguns comportaments com el del senyor Rubiales que manifesten que al nostre país queda molt camí per recórrer en matèria d’igualtat i respecte i en l’equiparació de drets entre dones i homes.” I va afegir-hi: “El gest és inacceptable, les disculpes no són suficients i fins i tot no són adequades. El senyor Rubiales ha de continuar fent passos per aclarir el que vam veure tots a través dels mitjans de comunicació.”

L’únic organisme que realment té el poder per inhabilitar el president de la Federació Espanyola de Futbol és el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) i fins allà s’espera que arribin les dues denúncies que en el dia d’ahir va rebre Luis Rubiales. La primera va ser per part del director del Centre Nacional de Formació d’Entrenadors de Futbol, Miguel Ángel Galán, que va dirigir la seva queixa al Consell Superior d’Esports per “un acte sexista intolerable en l’esport”. La segona va estar interposada per l’exàrbitre Estrada Fernández, qui reclama que s’activi el protocol de la FEF contra la violència sexual.

DENÚNCIES

Estrada Fernández i un entrenador acusen Rubiales d’actes de violència sexual

PEDRO SÁNCHEZ

El president del govern va qualificar el gest d’“inacceptable”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)