Més futbol

La FIFA fa el pas

Censurat. La comissió disciplinària suspèn temporalment i amb caràcter immediat Luis Rubiales de qualsevol activitat relacionada amb el futbol. Les crítiques es multipliquen

L’enrocament de Luis Rubiales al capdavant de la Federació Espanyola de Futbol, després de protagonitzar una assemblea esperpèntica, ha durat poques hores. No ha fet falta esperar la resolució del TAD, que s’ha de pronunciar sobre les denúncies recollides i presentades pel Consell Superior d’Esports (CSD), perquè, en una decisió independent, qui va moure fitxa va ser la FIFA. La comissió disciplinària del màxim organisme del futbol va suspendre Luis Rubiales de manera provisional –el període inicial és de 90 dies– de tots els seus càrrecs relacionats amb el futbol.

Allunyament

El president de la comissió disciplinària, Jorge Iván Palacio, també va dictar dues directives addicionals en les quals ordena a Rubiales i a la federació espanyola que s’abstinguin de contactar o intentar contactar amb Jennifer Hermoso o el seu entorn, tot plegat per “preservar els drets fonamentals” de la jugadora.

La decisió tenia caràcter immediat, i la federació es va veure obligada a rellevar Luis Rubiales. L’escollit per ocupar el càrrec de manera provisional és Pedro Rocha, president de la federació extremenya, en una decisió que ha de validar l’assemblea.

Atacs a Jenni

La federació espanyola va fer un comunicat de matinada, hores abans de saber la decisió de la FIFA, atacant totes les futbolistes que renunciaven a jugar amb la selecció espanyola i contra Jenni Hermoso. I hi va tornar ahir a la tarda, aquest cop responent directament el comunicat que la jugadora madrilenya va emetre de forma personal. La federació afirmava sobre Jenni: “Menteix en totes les afirmacions que formula en contra del president, com tindrem ocasió d’acreditar en el moment oportú.” A més, l’organisme expressava que disposa d’informes i peritatges que acrediten les afirmacions de Rubiales, que va dir que el petó era mutu i consentit. La federació assegurava que exercirà “les corresponents accions legals contra aquelles persones que estan falsejant la realitat i cometent delictes molt greus”. La federació esmentava unes declaracions de Jenni Hermoso després de guanyar el mundial en què explicava que el petó era una “anècdota sense transcendència”, assegurant que és “incomprensible” que ara qualifiqui el petó d’“abús”. També parlava d’un vídeo que la madrilenya va penjar a les xarxes en què assenyalava que havia autoritzat el petó, si bé el cert és que en el vídeo la mateixa Jenni Hermoso assegurava que no li havia agradat i que l’havia agafat de sorpresa. “Mira’m a mi! Què faig?”, deia la davantera. Finalment, reiterava que el petó va ser consentit. Ara bé, aquest comunicat va ser esborrat hores després. Segons va informar la cadena COPE, va ser una ordre de Pedro Rocha, que va considerar que el text contra la jugadora era “inapropiat”.

NI UN DIA MÉS

L’extremeny Pedro Rocha assumeix la presidència interina de la FEF

INDEPENDENT

La decisió de la FIFA arriba dies abans que el TAD resolgui la denúncia del CSD

NO PAREN

La FEF carrega contra Jenni Hermoso i les jugadores que no pensen jugar

Renúncia d’11 membres del cos tècnic femení

C.R.

Una part del cos tècnic de la selecció espanyola femenina, tant de la categoria absoluta com de categories inferiors, ha decidit posar el seu càrrec a disposició de la Federació Espanyola de Futbol arran del cas Rubiales. Són 11 tècnics, que deixen pràcticament sol Jorge Vilda. Destaquen els noms de Montse Tomé, ajudant de Vilda i que ahir va rebre l’oferiment del càrrec de directora esportiva de la selecció femenina, i de Javier Lerga, també un dels ajudants del tècnic madrileny. També hi són Eugenio Gonzalo, Blanca Romero, Carlos Sánchez, Rubén Jiménez, Javier Velázquez, Javier Egido, Ander Ruiz, Elena Fernández i Sonia Bermúdez, exjugadora de la selecció i actual entrenadora en les categories sub 19 i sub 20. En el comunicat, tots ells manifesten la “més ferma i rotunda condemna” davant la conducta mostrada per Luis Rubiales amb Jenni Hermoso. Asseguren que el president va oferir ahir un relat que no reflecteix el sentiment de la jugadora, a qui donen suport. Hi afegeixen que va ser incòmode assistir obligatòriament a l’assemblea, en què van situar algunes de les integrants de l’staff en primera fila “exposant la seva imatge i intentant donar a entendre a la societat i a les jugadores que compartien la tesi del president”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)