1a divisió

El Madrid supera per la mínima el Mallorca i manté el lideratge (1-0)

Victòria agònica del Madrid contra el Mallorca (1-0), que ha fet un gran partit però li ha passat factura la poca efectivitat de cara a porteria. El conjunt mallorquí havia estavellat dues pilotes al pal abans del gol de Rüdiger en el minut 78 a la sortida d’un córner. Amb aquest resultat, els blancs mantenen el lideratge. El Girona necessita una victòria aquesta nit contra l’Atlético per no perdre de vista al Madrid al capdavant de la classificació.

El Madrid ha estat el dominador dels primers compassos del duel fent-se amb la possessió a camp rival, però no aconseguien generar perill davant una defensa sòlida i ben posicionada. De fet, ha estat el Mallorca el que ha disposat de les primeres aproximacions que han acabat en res. En el minut 12, ha arribat la primera rematada del partit entre els tres pals amb una arribada des de segona línia de Jude Bellingham que ha finalitzat amb una rematada de cap a les mans de Rajkovic. Molt més clara ha estat la que ha tingut Vinicius, que retornava de la seva lesió, amb un xut creuat que ha marxat fregant el pal (20’). En la següent jugada, el conjunt mallorquí ha respost amb un xut perillós de Giovanni González que ha blocat Lunin. En un exercici de paciència, movent l’esfèrica molt ràpid per trobar els espais, els blancs han tornat a avisar amb una fuetada des del balcó de l’àrea de Vinicius que ha aturat de manera providencial Rajkovic (38’). Abans de marxar als vestidors, el Mallorca ha tingut la oportunitat més clara per avançar-se en el marcador amb una pilota al travesser d’Antonio Sánchez en una rematada de cap dins l’àrea (41’).

Al començament de la represa, els de Javier Aguirre han tornat a perdonar el primer gol amb una rematada potent de Samú Costa des de fora de l’àrea que s’ha estavellat al pal (54’). Antonio Sánchez ha disposat poc després d’una rematada dins l’àrea que no ha trobat porteria. Ocasions molt clares pel Mallorca, que era el que clarament se sentia més còmode dins el terreny de joc. Els blancs no aconseguien superar el plantejament defensiu dels visitants. En el minut 68, Rajkovic s’ha tornat a vestir d’heroi amb una aturada impressionant en el xut de Rodrygo. En el refús, Brahim, a porteria buida, ha enviat la pilota al pal. El conjunt dirigit per Ancelotti s’ha bolcat a l’atac i, finalment, ha trobat el seu premi. A la sortida d’un córner, Rüdiger ha saltat més que ningú per fer el gol de la victòria amb una rematada de cap (78’) imparable. Fins aquí la resistència del Mallorca, que havia fet un gran partit però li ha passat factura la poca efectivitat. Per la seva banda, el Madrid ha tornat a escriure el mateix guió de sempre.