Premier

L’empremta d’en Pep

Dinastia. El primer entrenador amb quatre Premier seguides consolida la seva trajectòria imponent

Pep Guardiola és considerat un dels entrenadors més influents i de més èxit de la història del futbol. La seva trajectòria com a tècnic ha estat marcada per una sèrie de rècords impressionants i títols que demostren la seva capacitat per transformar equips en màquines de guanyar. Des del Barça fins al Manchester City, passant pel Bayern de Múnic, Guardiola ha deixat una empremta inesborrable en el món del futbol.

Guardiola ha aconseguit una altra fita històrica en ser el primer entrenador que guanya quatre títols de la Premier League consecutius amb el Manchester City. Tot i això, la seva trajectòria és impressionant no només a Anglaterra, sinó també en altres grans clubs europeus.

En els seus quatre anys com a entrenador del Barça (2008-2012), va aconseguir 14 títols, entre els quals hi ha tres lligues o dues Champions. El 2009 el Barça va guanyar els sis títols disponibles en un sol any, un rècord històric, i el que es considera la temporada perfecta.

Després d’una pausa d’un any, Guardiola es va unir al Bayern de Múnic el 2013. Durant les seves tres temporades a Alemanya, va guanyar un total de set títols, en què destaquen els tres seguits de la Bundesliga.

Guardiola va arribar al Manchester City el 2016 i des de llavors ha continuat augmentant el seu palmarès. Durant els seus vuit anys al capdavant dels skyblue, el de Santpedor ha demostrat un domini aclaparador en la lliga, i ha guanyat sis de les vuit Premier League que ha disputat. A més, ha brindat al club la seva primera Champions, consolidant el seu llegat europeu. Guardiola ha batut diversos rècords, incloent-hi el major nombre de punts en una temporada de la Premier (100 punts el 2017/18) i la ratxa de victòries més llarga en la història de la competició (18 de consecutives).

Pep Guardiola ha demostrat que és molt més que un entrenador amb un estil de joc distintiu; ha estat un revolucionari que ha canviat la manera de veure el futbol. Els seus èxits són un testimoni de la seva habilitat tàctica, la seva capacitat per gestionar equips d’elit i la seva dedicació al futbol d’alt nivell. Amb una carrera plena de triomfs i rècords, Guardiola ha consolidat el seu lloc entre els grans de la història del futbol.

PROTAGONISTA

12 de 15
títols de lliga
té Guardiola, un especialista pràcticament imbatible en les lligues estatals
879
partits
acumula com a entrenador, traduïts en 652 victòries, 120 empats i 107 derrotes.
Quan vaig arribar, si algú m’hagués dit que guanyaríem sis lligues, li hauria dit que estava boig
Pep Guardiola
TÈCNIC DEL MANCHESTER CITY
Estic més a prop de deixar el City que de quedar-me. Necessito buscar motivació per a la temporada següent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.