1a divisió

Vuit mesos de presó a tres aficionats pels insults racistes a Vinícius a Mestalla

Tres aficionats del València han estat condemnats aquest dilluns a vuit mesos de presó i a dos anys sense entrar a estadis de futbol per haver proferit insults racistes a Mestalla contra el jugador del Reial Madrid Vinícius Jr, a més del pagament de les costes. L’origen del fet és el passat 21 de maig de 2023, en un enfrontament entre el València i el Madrid, en què Vinícius va denunciar haver rebut insults racistes per part de seguidors situats en la grana d’animació. El partit es va parar uns minuts, el jugador va identificar a un dels acusats i, després de la denúncia de LaLiga aquella mateixa nit, es va identificar als altres dos amb les càmeres internes del València.

Totes les parts van tancar un acord de conformitat al qual es van adherir en una ràpida vista i que contempla la condemna dels acusats per un delicte contra la integritat moral amb l’agreujant d’odi. “A la vista del reconeixement dels fets per part dels acusats, ens adherim”, va assenyalar la Fiscal de Delictes d’Odi Susana Gisbert, a la qual van seguir en els mateixos termes la resta de representants.

L’atenuant del penediment, que ha inclòs a petició de Vinícius i del Madrid una carta de disculpa i el reconeixement a viva veu d’aquest penediment en la vista, ha suposat la rebaixa d’un terç de la pena, per la qual cosa la pena inicial de dotze mesos de presó es va reduir a vuit i la de tres anys sense poder accedir a partits en estadis on se celebrin partits de LaLiga o la FEF va quedar en dues.

Les defenses dels tres acusats van demanar la suspensió de la pena de presó, una petició que entrava dins del pacte aconseguit la Fiscalia, LaLiga, la Federació Espanyola i el Reial Madrid i Vinícius i que ara haurà de confirmar la jutgessa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)