Eurocopa

Croàcia necessita un miracle

Grup B. El combinat balcànic veu com Itàlia li arrabassa el segon lloc, amb un empat en el minut 98, i queda gairebé eliminat, pendent dels tercers dels altres grups. Albània perd amb Espanya i sí que està fora

Croàcia 1 Itàlia 1

CROÀCIA:Livakovic; Stanisic, Sutalo, Pongracic, Gvardiol; Kovacic (Ivanusec, 70’), Brozovic, Modric (Majer, 80’); Pasalic (Budimir, 46’), Kramaric (Juranovic, 90’) i Sucic (Perisic, 70’).ITÀLIA:Donnarumma; Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Darmian (Zaccagni, 81’), Di Marco (Chiesa, 57’); Jorginho (Fagioli, 81’), Barella, Pellegrini (Frattesi, 46’); Retegui i Raspadori (Scamacca, 75’).GOLS:1-0 (55’) Modric. 1-1 (98’) Zaccagni.ÀRBITRE:Danny Makkelie (neerlandès).T.G.:a Pongracic, Stanisic, Modric, Brozovic, Sucic i Ivanusec, de Croàcia; a Calafiori i Fagioli, d’Itàlia.T.V.:cap.

Croàcia té gairebé els dos peus fora de l’Eurocopa. El combinat balcànic, avesat a transcendir en les darreres grans cites (subcampiona i tercera en les copes del món del 2018 i el 2022 i vuitens de final en les eurocopes 2016 i 2020), s’aferra a un miracle en aquesta per ser a la següent fase. I és que l’equip entrenat per Zlatko Dalic necessitava una victòria ahir contra Itàlia per classificar-se com a segona i fins al minut 98 l’estava assolint, però aleshores va emergir Mattia Zaccagni per, amb un golàs, frustrar-ho tot. El futbolista del Lazio, que feia pocs minuts que era la gespa, va capgirar-ho tot amb l’empat definitiu (1-1), ja que si fins aquell instant Croàcia es classificava, Itàlia es complicava la vida, ja que quedava tercera, a l’espera dels punts que fessin els altres tercers.

Amb la diana de Zaccagni doncs, l’azzurra va assegurar-se la segona posició i l’accés a vuitens de final, on s’enfrontarà amb Suïssa, en la que és, de moment, l’única eliminatòria de la següent fase confirmada. Per ser-hi, Croàcia ha de passar com una de les quatre millors terceres, cosa que ara sembla més que remota, ja que només ha sumat 2 punts. El lament de Luka Modric al final de l’enfrontament era el reflex de tot plegat. Als 38 anys, serà segurament el seu últim gran torneig de seleccions. A més, el capità dels balcànics havia estat l’autor del gol amb el qual s’havia avançat Croàcia en la segona meitat (55’), en la jugada següent després que ell mateix hagués fallat un penal, que li va aturar Gianluigi Donnarumma. El porter italià està estirant en la competició de l’equip que entrena Luciano Spalleti, mancat de joc i també de talent. Molt hauran de millorar els italians, que defensen corona com a vigents campions, per acostar-se a l’èxit de fa tres anys.

VUITENS DE FINAL

Itàlia se les haurà amb Suïssa, en la que és l’única eliminatòria confirmada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)