Eurocopa

‘God save Bellingham’

Vuitens. Un gran gol de tisora del madridista evita el desastre d’Anglaterra i Kane en la pròrroga enfonsa definitivament Eslovàquia

Anglaterra 2 Eslovàquia 1

ANGLATERRA:Pickford, Walker, Stones, Guéhi, Trippier (Palmer, 66’), Mainoo (Eze, 84’), Rice, Saka, Bellingham (Konsa, 106’), Foden (Toney, 94’), Kane (Gallagher, 106’).ESLOVÀQUIA:Dúbravka, Pekarík (Tupta, 109’), Vavro, Škriniar, Hancko, Kucka (Bero, 81’), Lobotka, Duda (Bénes, 81’), Schranz (Gyömbér, 93’), Strelec (Boženík, 61’), Haraslín (Suslov, 61’).GOLS:1-0 (25’) Schranz. 1-1 (90’+5’) Bellingham. 2-1 (91’) Kane.ÀRBITRE:Umut Meler (Turquia). T.G.: a Guéhi, Mainoo, Bellingham, Pekarik, Skriniar, Vavro, Kucka, Gyömber.

A Gareth Southgate ja l’esperaven a la plaça del poble però la soga haurà d’esperar. Vida extra per a Anglaterra i el seu seleccionador. Jude Bellingham va rescatar la three lions del desastre amb un gran gol de tisora en el minut 95, i un altre gol de Harry Kane amb el cap en el primer minut de la pròrroga va enfonsar Eslovàquia.

La selecció de Francesco Calzona va vorejar l’heroïcitat. El gol de Schranz, que diu adeu al torneig havent marcat tres gols en quatre partits, semblava que enviaria la subcampiona de l’última Eurocopa cap a casa, però en l’últim instant una genialitat de Bellingham va salvar Anglaterra. El gol se li havia resistit fins aleshores. Declan Rice havia estavellat una pilota al pal i a Phil Foden li havien anul·lat un gol per fora de joc. El jugador del City no va poder celebrar la seva recent paternitat amb gol, però sí amb la classificació per als quarts. Anglaterra i Suïssa s’enfrontaran dissabte a Düsseldorf.