Eurocopa

Uns quarts de color blaugrana

Lamine Yamal, Pedri, Ferran, Fermín, Gündogan, Ter Stegen i Koundé, a més dels dos Joãos, continuen vius en l’Eurocopa

El 2021, en l’Eurocopa d’Anglaterra, només cinc blaugrana van assolir els quarts (Busquets, Alba, Pedri, Eric i Braithwaite)

El projecte de Hansi Flick està previst que comenci a rodar entre el 10 i l’11 de juliol amb les protocol·làries revisions mèdiques. No serà el cas dels internacionals. Fins a set futbolistes de la primera plantilla del Barça estan encara amb xip Eurocopa. Set més dos, perquè João Cancelo i João Félix, que el 30 de juny va acabar el seu contracte de cessió, també continuen vius en el torneig. Àmplia representació blaugrana en aquests quarts de final. Més que en l’anterior edició, el 2021. En l’Eurocopa d’Anglaterra només cinc futbolistes dels deu blaugrana que van participar en el torneig van acabar assolint els quarts. Va ser el cas de Busquets, Jordi Alba, Pedri i Eric, amb Espanya, i Braithwaite, amb Dinamarca. De fet, tots cinc acabarien també accedint a les semifinals. Griezmann, Dembélé, Lenglet i Memphis van caure abans. En l’actual edició, Lewandowski i Polònia no van superar la fase de grups i el final de trajecte per a Christensen i Dinamarca va arribar als vuitens. La resta, tots encara en dansa.

Flick es trobarà amb alguns futbolistes amb molta càrrega física acumulada. És el cas de Jules Koundé. El defensa francès ja va ser el segon jugador del Barça més utilitzat per Xavi en la lliga darrere d’Ilkay Gündogan i ara ha jugat absolutament tots els minuts en aquesta Eurocopa amb Didier Deschamps. Indiscutible en el lateral francès de França. Koundé va recórrer més de deu quilòmetres en el partit de vuitens i va ser escollit per la UEFA com l’MVP del partit contra Bèlgica.

Paper protagonista també per el capità d’Alemanya. Ilkay Gündogan ha estat titular amb Julian Nagelsmann en els quatre partits. Contra Escòcia i Suïssa va completar tot el partit. Contra Dinamarca Nagelsmann li va estalviar vint-i-cinc minuts, però en tota la fase de grups només se n’havia perdut sis, contra Hongria. Aquell dia va marcar i contra Escòcia va provocar el penal transformat per Havertz.

L’únic blaugrana que no ha tingut minuts és Ter Stegen, vivint un torneig més a l’ombra de Manuel Neuer. Del pòquer blaugrana de la selecció espanyola, Lamine Yamal és qui està acaparant tots els elogis. Peça fonamental en els plans de Luis de la Fuente i un dels noms de moda d’aquesta Eurocopa. En vuitens, contra Geòrgia, l’extrem del Barça es va convertir en el futbolista més jove a disputar una eliminatòria d’Eurocopa. Enèsim rècord per a ell, acompanyat d’assistència, perquè seva va ser la passada a Fabián Ruiz en el segon gol d’Espanya. Va ser la seva segona assistència en el torneig perquè ja havia assistit Dani Carvajal en el debut contra Croàcia. Lamine Yamal és el quart futbolista més usat per De la Fuente, només superat per Robin Le Normand, Unai Simón i Rodri. Si aconsegueix marcar en aquesta Eurocopa, establirà un nou rècord. Pedri ha estat titular en tres dels quatre partits i ha repartit una assistència. Ferran Torres va ser titular contra Albània, precisament el dia que va descansar Pedri, i seu va ser el gol de la victòria de la roja. Menor participació per a Fermín López. Només vint-i-vuit minuts el dia d’Albània.

Amb Portugal, molt més desgast per a Cancelo que per a João Félix. El lateral ha estat titular en tres dels quatre partits. Bob Martínez només li va donar descans en l’últim partit de la fase de grups contra Geòrgia, amb Portugal ja classificada per als vuitens. Aquell dia va jugar precisament João Félix, els seus únics minuts en el torneig. El mitjapunta està passant de puntetes per aquesta Eurocopa.

Copa Amèrica

A l’altre costat de l’oceà Atlàntic, Ronald Araujo també jugarà els quarts de final de la copa Amèrica, amb l’Uruguai. El central ha estat titular en els tres partits contra Panamà, Bolívia i els Estats Units i ha donat una assistència. El Brasil de Raphinha ha jugat aquesta matinada contra Colòmbia (3.00 h) el seu últim partit de la fase de grups, en què es jugava la classificació per als quarts, amb l’edició en paper d’aquest diari ja tancada.

DOS ELIMINATS

Lewandowski, el primer a dir adeu, i Christensen ja estan oficialment de vacances

KOUNDÉ, EXIGIT

El francès és l’únic blaugrana que ha jugat tots els minuts de l’Eurocopa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)