Més futbol

El Sant Andreu venç l’Europa i torna a guanyar l’Històrics (2-1)

El conjunt andreuenc capgira el gol inicial de Pime (8’) amb les dianes d’Adri Garcia (37’) i Paredes (45+3’) i es proclama guanyador de la 38a edició al CEM Guinardó

El Sant Andreu s’ha proclamat campió de la 38a edició del Torneig d’Històrics del Futbol Català al CEM Guinardó després de capgirar el gol inicial de Pime (8’) i derrotar l’Europa gràcies a les dianes d’Adri Garcia (37’) i Paredes (45+3’), de penal (2-1). D’aquesta manera, el club andreuenc, que ja era el vigent campió, guanya el torneig per sisena vegada.

El conjunt gracienc ha obert la llauna ben aviat, quan el central Campeny, després de conduir la pilota fins a tres quarts de camp rival, ha filtrat una passada per a Gilbert, que ha controlat dins l’àrea i ha combinat amb Pime, que l’ha creuat amb un xut ras ajustat al pal (0-1, 8). Minuts més tard, l’exdavanter de l’Escala ha estat a prop de marcar el seu doblet després d’aprofitar una passada en profunditat de Neeskens, però Nil ho ha evitat amb una bona acció de reflexos (31’).

L’equip dirigit per Xavi Molist, que ha anat de menys a més, ha obtingut l’1-1 cap al tram final de la primera meitat, quan Juanan ha superat Gilbert per potència per la banda esquerra, ha arribat fins a línia de fons i ha posat una centrada al segon pal que Adri Garcia ha rematat amb el cap al fons de la xarxa (1-1, 37’). I quan semblava que el resultat ja no es tornaria a moure abans del descans, Manel Lozano ha comès un penal clar sobre Marcet, i Paredes no ha fallat des dels onze metres (2-1, 45+3’).

La segona part ha estat molt ensopida i a tots dos equips els ha costat generar ocasions de perill amb claredat. La primera amb cara i ulls no ha arribat fins al 75’, quan Ian Arqués, un dels futbolistes escapulats més participatius, ha provat un potent xut llunyà que Mourin ha salvat amb una gran estirada. Els d’Aday Benítez ho han intentat a la desesperada, però el Sant Andreu s’ha mostrat sòlid davant la insistència de l’Europa i s’ha acabat adjudicant l’edició d’enguany de l’Històrics.