Més futbol

Futbol

Mor Miquel Sitjà, exfutbolista del Figueres i una llegenda de l’Elx

Va jugar 232 partits i va fer 47 gols amb l’equip d’Alacant durant 9 temporades

L’exfutbolista i entrenador Miquel Sitjà i Soler (Sant Pere Pescador, 1948) ha mort als 76 anys, segons ha confirmat l’Elx CF, on va ser una autèntica llegenda als anys setanta.

Va començar a jugar en les categories de promoció de la Unió Esportiva Figueres (1966). Després va fer el salt al Condal a Barcelona, equip vinculat al Barça (1967-70), abans de pujar al Barça Atlètic. Per compensar a l’equip figuerenc pel traspàs de Sitjà, que en aquell moment tenia 19 anys, el Barça va jugar a Figueres un partit sense cobrar. Per igualar les forces Puskas va jugar en el bàndol figuerenc (1-2) en una situació que ara seria impossible de veure.

No va tenir l’oportunitat de debutar en el primer equip blaugrana, però l’Elx s’hi va fixar i se’l va endur. Roque Olsen va ser l’home clau en el seu fitxatge. Era un extrem ràpid i sobretot forçut que podia actuar també com a davanter centre gràcies a la seva potència i capacitat de salt.

A l’Elx, com a davanter, s’hi va estar vuit temporades. Va jugar-hi 232 partits i va fer 47 gols. Va debutar a 1a divisió el curs 1973-74 precisament en un partit contra el Barça (1-0) després de ser clau en l’històric ascens de la temporada anterior en què va fer 8 gols en 34 partits. Pràcticament sempre va ser titular.

En la seva etapa com a tècnic va ser ajudant de Jorge d’Alessandro quan aquest va ser l’entrenador de la UE Figueres a la 2a divisió. També va ser primer entrenador del Roses. En l’àmbit professional, amb tot, es va dedicar sobretot al negoci que tenia a El Pertús.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)