Nàstic

El Nàstic continua creixent i derrota el Cartagena (2-0)

El Nàstic reflecteix la millora global amb la segona victòria en quatre dies

Mairata va fer el primer (25') i Morán va sentenciar amb un gran gol (70')

Els grana van tenir controlat un Cartagena amb més sensacions que perill real

De moment, les places de descens queden a quatre punts

EL MILLOR La imatge
El Nàstic és cada cop més sòlid i vertical.
EL PITJOR L'assistència
Una de les pitjors entrades del curs.

Ja fa setmanes que el Nàstic creix com a equip, cada vegada més sòlid i fiable i, en atac, més dinàmic i vertical. Li faltava, però, una injecció de moral i confiança mitjançant millors resultats i ahir, contra el Cartagena, va aconseguir la segona victòria consecutiva. Després de l'important triomf de dimecres a Jerez, el Nàstic es va mostrar superior ahir contra un dels candidats a lluitar per l'ascens i va obtenir tres punts més que, de moment, el deixen a quatre de la zona de descens, en espera de la resta de la jornada. Mairata, ben situat per aprofitar els rebots d'un córner (25'), i Morán, amb un golàs des de molt lluny (70'), van reflectir en el marcador la major convicció i solvència d'un equip grana que ha d'aprofitar ara que està en una dinàmica positiva per acumular els punts que li han de permetre acabar la temporada amb tranquil·litat.

El Nàstic té les idees cada cop més clares. Resguardats per un Rubén Pérez infal·lible i per una defensa amb poques fissures, d'on sobresurt un Mairata molt segur, el joc de l'equip grana es canalitza a través d'un doble pivot ben situat i molt disciplinat que sap donar a la pilota la sortida que convé –Álex Bergantiños i Seoane– i es converteix en perillós gràcies a la mobilitat de la segona línia, ahir amb Morán, Felipe Sanchón i Gerardo canviant sovint de posició i buscant els espais entre la rereguarda del Cartagena. Powel, fixant la defensa i donant joc, complementava la maquinària creativa local. Del dinamisme de l'atac grana van arribar la majoria d'accions de perill dels locals, que no es podien refiar en cap moment del Cartagena, que demostrava qualitat quan tenia la pilota. L'ofici de Víctor i la velocitat per l'esquerra de Botelho eren els principals arguments dels visitants. El Nàstic portava més la iniciativa i arribava més a l'àrea rival, i el premi el va trobar en un córner, en què Mairata va ser el més llest de tots i va afusellar Kiko Casilla, tapat pels mateixos jugadors visitants, que no havien estat capaços de rebutjar la pilota. Després del gol, el Nàstic es va continuar mostrant molt centrat per controlar el joc i va mantenir el dinamisme ofensiu per continuar generant sensació de perill.

El Cartagena, però, va acabar la primera part a prop de la porteria local, i així va començar també la segona, en què els grana van sortir un pèl desconnectats. En el primer tram de la segona meitat, el Nàstic no acabava de controlar el joc davant d'un Cartagena que intentava tocar amb verticalitat, però que li faltava convicció. De mica en mica, el Nàstic va anar imposant un altre cop el seu ritme i, a més, va tenir la sort, i l'encert, de fer el segon gol gràcies a Morán. Ja fa jornades que el madrileny torna a exhibir el seu millor nivell, i ahir va rubricar el seu estat de gràcia engaltant la pilota des de fora de l'àrea i fent-la passar per sobre d'un impotent Casilla. Poc després, Morán hauria pogut fer el tercer si Powel li hagués passat la pilota quan estava tot sol al punt de penal en lloc de xutar a porteria amb poc angle. Faltava un quart d'hora, però ja es veia que no caldria patir. El Cartagena ho continuava intentant, però mai no va ser capaç de portar perill de veritat i sempre va topar contra un Nàstic que va creixent i que ahir va guanyar més autoestima.

NÀSTIC
2
CARTAGENA
0
NÀSTIC:
Rubén, Xisco Campos, Mairata, Sergio Díaz, Raúl Fuster, Seoane, Bergantiños, Morán, Felipe (Delporte, 79'), Gerardo (Eloy Gila, 60') i Powel (Álvaro Rey, 90').
CARTAGENA:
Kiko Casilla, Txiki, Cala (Rodri, 73'), Cygan, Clavero (José Carlos, 63'), Mariano Sánchez, Longás, Toni Moral, Botelho, Víctor i Toché (Goiria, 66').
GOLS:
1-0 (25') Mairata. 2-0 (70') Morán.
ÀRBITRE:
Amoedo Chas.
T.G.:
Bergantiños; Longás, Mariano Sánchez i Clavero.
T.V.:
cap.
PÚBLIC:
3.347 espectadors al Nou Estadi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)