Nàstic

El Nàstic vol començar una ratxa per anar més enllà

El conjunt grana aspira a encadenar tres victòries, cosa que no fa des de fa més de dos anys

La plantilla, tot i ser conscient de la qualitat del Barça B, es veu capaç d'aconseguir-ho

Álex Bergantiños
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC
«El Barça és un referent mundial, però al filial encara no hi ha cap Messi ni cap Iniesta, sinó jugadors que estan en la mateixa categoria que nosaltres i als quals podem plantar cara»
Fernando Morán
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC
«El Barça B possiblement és el millor equip pel que fa a nivell de joc, però fa temps que no guanyem tres partits seguits i ens aniria molt bé»

El Nàstic té l'oportunitat dissabte al Miniestadi d'acabar de confirmar, si és que no ho ha fet ja, que passa el millor moment de la temporada. Els d'Oliva han derrotat dos clars aspirants a l'ascens, el Xerez i el Cartagena, i ara aspiren a encadenar la tercera victòria contra el Barça B, que també passa un moment dolç, ja que ha guanyat els tres últims partits que ha jugat fent 14 gols. L'anterior vegada que el Nàstic es va quedar a les portes dels tres triomfs seguits va ser al principi d'any, quan després de derrotar el Valladolid (1-0) i l'Albacete (0-1), no va passar de l'empat sense gols contra el Ponferradina. I per trobar l'últim precedent en què sí que va encadenar tres victòries, cal remuntar-se més de dos anys enrere quan, amb César Ferrando a la banqueta, va vèncer consecutivament el Sevilla Atlético, el Xerez i el Girona, a finals de 2008 i principis de 2009.

Tot plegat fa que la plantilla grana afronti el matx de demà com tot un repte. «Guanyar significaria donar un cop importantíssim perquè hi ha enfrontaments directes entre rivals de baix i assoliríem un marge de punts importants respecte al descens», va destacar ahir Álex Bergantiños, que recorda que «guanyar tres partits seguits és molt difícil en una categoria tan igualada com la segona A». El migcampista gallec és conscient de la qualitat dels jugadors blaugrana, però avisa que no són imbatibles: «Ara mateix, el Barça i les seves categories inferiors són un referent mundial, però al filial encara no hi ha cap Messi ni cap Iniesta, sinó jugadors que estan en la mateixa categoria que nosaltres i als quals podem plantar cara.» En la mateixa línia, es mostra un dels veterans de la plantilla, Fernando Morán: «El Barça B possiblement és el millor equip pel que fa a nivell de joc i és un dels partits més difícils de l'any; però nosaltres hem tutejat alguns equips de dalt, fa temps que no guanyem tres partits seguits i ara que podem fer-ho, ens aniria molt bé.» El madrileny, tot i tenir ja 34 anys i haver jugat diverses temporades al màxim nivell, no amaga que aquest duel els motiva: «Pot ser un partit important per als més joves, però a la resta també ens agraden aquests partits, ja que són atractius.»

Els de Luis Enrique ja han perdut 3 cops a casa

X.S.

El Barça B acostuma a desplegar el seu millor joc a casa –darrerament també ho està fent a fora com demostren les victòries al camp del Numància (4-6) i a Tenerife (1-4)–, però no ha fet del Miniestadi un fortí. I és que els de Luis Enrique hi han deixat escapar 17 punts aquest curs, ja que hi han cedit 4 empats i 3 derrotes. L'Osca (0-1), el Girona (1-2) i el Rayo Vallecano (1-2) han guanyat al Mini, i hi han empatat equips de la zona baixa de la classificació, com el Recreativo (1-1) i el Ponferradina (1-1), a més del Valladolid (0-0) i el Celta (1-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)